Δώρα Αυγέρη: «Είχαμε προειδοποιήσει για την αλλαγή των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εγκληματικότητας στο δήμο Θερμαϊκού»

Must Read

Ευθύνες στην κυβέρνηση καταλογίζει η βουλευτής Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Δώρα Αυγέρη, για το θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας μέσα στο σπίτι της, στο χωριό Νέα Κερασιά του δήμου Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η κα Αυγέρη σε σημερινή της ανάρτηση, στο σπίτι της νεκρής βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, επισημαίνοντας πως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε επισκεφθεί πρόσφατα το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, με σκοπό να μεταφέρει «την ανησυχία των κατοίκων της Κερασιάς, αλλά και όλου του δήμου Θερμαϊκού, για την αλλαγή των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εγκληματικότητας στην περιοχή και το αίσθημα ανασφάλειας των ανθρώπων».

Ωστόσο, ως φαίνεται, όχι μόνο δεν λήφθηκαν κάποια μέτρα, αλλά, όπως τονίζει, «η αστυνομία στα χρόνια του Μητσοτάκη δεν φτάνει για να προστατεύει τους ανθρώπους από το κοινό έγκλημα και τον φόβο, αλλά περισσεύει για να μοιράζει ξύλο και εκφοβισμό σε όσους διεκδικούν μια καλύτερη ζωή».

Η πλήρης ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη έχει ως εξής:

«Στις 4 Ιουλίου είχαμε επισκεφτεί το Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού για να μεταφέρουμε την ανησυχία των κατοίκων της Κερασιάς, αλλά και όλου του δήμου Θερμαϊκού, για την αλλαγή των ποιοτικών χαρακτηριστικών της εγκληματικότητας στην περιοχή και το αίσθημα ανασφάλειας των ανθρώπων.

Την κατάσταση και την αγωνία των κατοίκων είχαμε μεταφέρει και κατά την συνάντηση που είχαμε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λίγες μέρες μετά, με την ηγεσία της Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη Κυριακή (11/9/2022) μια ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στην Κερασιά. Βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης και την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Ανεξάρτητα από τη έκβαση στην έρευνα της υπόθεσης, ένα είναι βέβαιο: ότι δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μαντικές ικανότητες για να κάνει τις επισημάνεις που κάναμε δυο μήνες πριν.

Και μια αδιαμφισβήτητη διαπίστωση: η αστυνομία στα χρόνια του Μητσοτάκη δεν φτάνει για να προστατεύει τους ανθρώπους από το κοινό έγκλημα και τον φόβο, αλλά περισσεύει για να μοιράζει ξύλο και εκφοβισμό σε όσους διεκδικούν μια καλύτερη ζωή!

*Τι είχαμε πει στις 4/7/2022 μετά την επίσκεψη στο ΑΤ Θερμαϊκού:

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού.

Κατά την ενημερωτική συνάντηση με τον διοικητή του, καθώς και με την αναπληρώτρια διοικήτρια του Τμήματος Ασφαλείας, τέθηκε το ζήτημα της αύξησης των κρουσμάτων διαρρήξεων στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες.

Τους μεταφέρθηκε η δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων που βλέπουν να μεταβάλλονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η ένταση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την οποία απουσιάζουν εντελώς οι καθημερινές περιπολίες της ομάδας “ΔΙΑΣ”.

Η ενδυνάμωση των τμημάτων με προσωπικό θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση του έργου των γυναικών και των ανδρών των δυο τμημάτων που υπερβάλλουν εαυτές και εαυτούς για να ανταποκριθούν σε ένα πολύ απαιτητικό καθήκον, καλύπτοντας την Περαία, τους Νέους Επιβάτες, την Αγία Τριάδα, την Κερασιά, το Αγγελοχώρι, τη Μηχανιώνα, την Επανομή, το Μεσημέρι. Συν τις μεταγωγές και τις βάρδιες για την φύλαξη χώρων…

Στις ενημερωτικές συναντήσεις παρευρέθηκαν οι σύντροφοι:
Βαλέριος Τεντζεράκης, μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’ Θεσσαλονίκης. Στάθης Καλλιανίδης, αναπληρωτής συντονιστής της ΟΜ Λαγκαδά, νομικός-δικαστικός υπάλληλος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This