«Τα στοιχεία των υποκλοπών εξαφανίστηκαν με… ελληνική μαγεία» – Διεθνής διασυρμός για άλλη μια μέρα

Το Politico τρολάρει μετά τις αποκαλύψεις -«φωτιά« του προέδρου της ΑΔΑΕ

Must Read

Την ώρα που τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δίνουν μάχη για να «σώσουν» το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, διεθνή δημοσιεύματα καλύπτουν αδιάκοπα το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει εκθέσει τη χώρα μας ανεπανόρθωτα.

Για ακόμα μια ημέρα, το Politico ασχολείται με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με ειρωνικό δημοσίευμα στηλιτεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Μέσα από την στήλη «Εγχειρίδιο των Βρυξελλών», το Politico κάνει λόγο για «ελληνική μαγεία», η οποία εξαφανίζει τα στοιχεία της υπόθεσης των υποκλοπών, μετά τις «βόμβες» του του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στην Εξεταστική Επιτροπή, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο φάκελος της παρακολούθησης του Ανδρουλάκη καταστράφηκε με εντολή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Κοντολέοντα την ίδια ημέρα που έγινε η καταγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι τον παρακολουθούν!

«Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες της ΕΥΠ κατέστρεψαν τα αρχεία που περιελάμβαναν τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης του ευρωβουλευτή και σήμερα αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, είπε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής» αναφέρει το Politico.

«Στις 29 Ιουλίου ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Λίγες ημέρες μετά, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων παραιτήθηκαν, μετά τις πληροφορίες ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Η κυβέρνηση είπε ότι η παρακολούθηση ήταν λάθος αλλά νόμιμη, ενώ η προσπάθεια παγίδευσης με το Predator την ίδια περίοδο ήταν σύμπτωση» αναφέρει το Politico και προσθέτει:

«Ο Ράμμος κατέθεσε στη Βουλή ότι ο Κοντολέων διέταξε την καταστροφή των στοιχείων της παρακολούθησης, την ίδια ημέρα που ο Ανδρουλάκης διαμαρτυρήθηκε για την παρακολούθησης. Αυτό επιβεβαιώνει πολλά δημοσιεύματα τις τελευταίες εβδομάδες που υποδείκνυαν ότι τα αρχεία παρακολούθησης τόσο του Ανδρουλάκη όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που επίσης έτυχε να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ και με το Predator, είχαν καταστραφεί» γράφει το Politico.

Επιπλέον, το Politico τονίζει ότι «ο Ράμμος κατέθεσε ότι ο διάδοχος του Π. Κοντολέοντα στην ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης προσπαθούσε να αποφύγει την αποκάλυψη στοιχείων και υπήρχε άρνηση συνεργασίας, παρότι η ΕΥΠ δεν μπορούσε να επικαλεστεί το απόρρητο».

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This