Εξεταστική: Τελειώνει η φαρσοκωμωδία

Θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ συντομίας, αφού την άλλη εβδομάδα ρίχνει αυλαία με την κατάθεση Ανδρουλάκη

Must Read

Στυγνή κοροϊδία εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνιστά η συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία θα ολοκληρώσει τις εργασίες της την ερχόμενη εβδομάδα, με την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη, ύστερα από μόλις επτά ημέρες καταθέσεων(!).

Η Εξεταστική θα καταρρίψει κάθε ρεκόρ συντομίας και θα μείνει στα κοινοβουλευτικά χρονικά για τις άνευ προηγουμένου μεθοδεύσεις της Ν.Δ. που είχαν έναν και μοναδικό στόχο, να προστατευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπερ και εγένετο, μια και ούτε ο ίδιος ούτε ο ανιψιός του και μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης ούτε το δεξί του χέρι Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά ούτε και μια σειρά άλλων κρίσιμων μαρτύρων δεν κλήθηκαν να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για την υπόθεση. Ο εξαιρετικά βραχύβιος κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων θα κλείσει την προσεχή εβδομάδα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς πηγές του κόμματος ξεκαθάρισαν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εμφανιστεί ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής και μένει να συμφωνηθεί η ημέρα.

Κατά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση η Ν.Δ. αρνήθηκε να διευρύνει τη λίστα των μαρτύρων, κι έτσι άπασα η αντιπολίτευση αποχώρησε διαμαρτυρόμενη, καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης. Αναμεσα στους μάρτυρες που η πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει είναι και οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25 έχουν ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύουν να αποστείλουν γραπτές ερωτήσεις στην εκπρόσωπο της εταιρίας Intellexa που εμπορεύεται το Predator. Είχε προηγηθεί η κατάθεση δύο προσώπων, τα οποία δεν φαίνεται να εισέφεραν και πολλά στην έρευνα.

Ο λόγος αφενός για τον εκπρόσωπο της εταιρίας ΚΡΙΚΕΛ Σταμάτη Τρίμπαλη, ο οποίος διέψευσε τα σχετικά ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως δεν γνωρίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη, πως δεν έχει σχέση με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο, πως ουδέποτε συνεργάστηκε με την ΕΥΠ και πως δεν σχετίζεται με το Predator. Κατέθεσε επιπλέον και η προσωρινή διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου, με την αντιπολίτευση να εκτιμά πως αποδείχθηκε ότι ο έλεγχος της Αρχής στην ΕΥΠ ήταν τουλάχιστον ελλιπής, καθώς αφορούσε μόνο το αν έχει υπάρξει σύμβαση του Δημοσίου με την ΚΡΙΚΕΛ ή άλλη εταιρία που προμήθευσε το Predator.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This