«Παραμύθια» το καλάθι της νοικοκυράς!

Η ΓΣΕΒΕΕ κάνει λόγο για μάχη εντυπώσεων που προβάλει η κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει στην αγορά - Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έλαβαν τη λίστα του

Must Read

Ψευδαίσθηση χαρακτηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ το καλάθι του νοικοκυριού. Με τις συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και των σούπερ μάρκετ για την οριστικοποίηση της λίστας των 50 προϊόντων να συνεχίζονται, η συνομοσπονδία κάνει λόγο για μάχη εντυπώσεων που θέλει να προβάλει ότι η κυβέρνηση δεν στέκεται αμήχανη και παρεμβαίνει στην αγορά.

«Δεν θα έχει όμως κανένα αποτέλεσμα, γιατί ακόμη κι αν δεν γίνουν αυξήσεις σε εκείνα τα προϊόντα που θα τελούν υπό επιτήρηση, θα γίνουν μεγαλύτερες αυξήσεις σε συμπληρωματικά ή υποκατάστατα προϊόντα. Προϊόντα για τα οποία δεν αξιολογείται η προστιθέμενη αξία τους για την ελληνική παραγωγή και οικονομία. Σε κάθε περίπτωση, το μέτρο δεν προβλέπει απαγόρευση αυξήσεων, αλλά παρακολούθηση των τιμών,  μετατοπίζοντας παράλληλα την αγοραστική κίνηση προς τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ανταποκρίνεται στην αγανάκτηση που έχει προκαλέσει το κύμα ακρίβειας. Η συνομοσπονδία σημειώνει ότι η πρωτογενής αιτία της ακρίβειας είναι η ενέργεια, επομένως, για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια πρέπει να τιθασευτούν οι τιμές που επιβάλλει το ολιγοπώλιο της ενέργειας. «Όσο η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτους τους παρόχους ενέργειας, όπως συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός θα καλπάζουν» συμπληρώνει η ΓΣΕΒΕΕ. Τις επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η λίστα των προϊόντων που θα συνθέσουν το καλάθι του νοικοκυριού, με μικρές αλλαγές σε σχέση με την αρχική λίστα που έστειλε το ΥΠΑΝ στα σούπερ μάρκετ.

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι αλυσίδες έχουν λάβει τη λίστα που
έφτιαξε το υπουργείο και επί τη βάση αυτής όπου χρειαστεί θα γίνουν διορθώσεις, χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί ο αριθμός των προϊόντων και θα ακολουθήσει η νομοθετική ρύθμιση. Αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων επεσήμανε ότι οι έλεγχοι θα έχουν ως ημέρα βάσης την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, δηλαδή την 5η Οκτωβρίου. «Θα δοθεί η μάχη ώστε οι αυξήσεις σε αυτά τα 50 προϊόντα να είναι μικρές ή και μηδενικές. Θα θωρακιστεί και νομοθετικά» είπε ο υπουργός. Συζητήσεις γίνονται επίσης για το κάθε πότε θα ανανεώνονται τα καλάθια των σούπερ μάρκετ, με τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι να είναι είτε ανά εβδομάδα είτε ανά δεκαπενθήμερο.

Διαβάστε ακόμα:

Επικοινωνιακή φούσκα και «ψευδαίσθηση» το «καλάθι του νοικοκυριού»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This