Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνά σαν Θάτσερ

Επικοινωνιακό παιχνίδι της ΝΔ με το μακρύκοκο ρύζι και τα μακαρόνια νούμερο 6

Must Read

«Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει πρωθυπουργό 2 σε 1: συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνά σαν Θάτσερ. Μοναδικός συνδυασμός αυταρχισμού και νεοφιλελευθερισμού», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή στην «ώρα του πρωθυπουργού» για την ακρίβεια.

 

«Δεν μπορείτε πια με την προπαγάνδα να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες, την ακρίβεια Μητσοτάκη. Έχει το όνομά σας όχι μόνο γιατί όλοι οι πληθωριστικοί δείκτες είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη, αλλά και γιατί είστε ο πιο ακατάλληλος να την καταλάβετε, να κατανοήσετε και να νοιώσετε τι σημαίνει μία οικογένεια που ζει με κατώτατο μισθό, να χρειάζεται 2 κατώτατους μισθούς για τους λογαριασμούς του ρεύματος, μία οικογένεια με 2 εργαζόμενους να μη φτάνει την τρίτη εβδομάδα, μία μάνα να χρειάζεται να κόψει το φροντιστήριο του παιδιού της», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές. Απευθυνόμενος μάλιστα στους βουλευτές της ΝΔ σημείωσε: «βλέπω την αγωνία σας. Την εκφράσατε στην ΚΟ της ΝΔ. Πάνω από 60 από σας δεν θα είναι εδώ είπε ο Γιάννης Λοβέρδος».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην πανδημία λέγοντας ότι «είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από τη Βραζιλία του Μπολσονάρου», αλλά και στο σκάνδαλο των υποκλοπών. «Για τις υποκλοπές δεν φταίει ο Κ. Μητσοτάκης, φταίει ο ανιψιός του. Για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα πάντοτε κάποιος άλλος φταίει», ανέφερε και πρόσθεσε: «αντί να παρακολουθείτε τι κάνουν οι άλλοι στην Ευρώπη, η μόνη σας έγνοια ήταν να παρακολουθείτε τι λένε οι πολιτικοί σας αντίπαλοι στα τηλέφωνά τους. Σας στεναχωρεί αυτό έτσι; Νομίζετε ότι τα έχετε κουκουλώσει όλα. Δεν φωνάξατε κανένα μάρτυρα, απειλήσατε με φυλακή, ομερτά. Δεν είναι όμως η Ελλάδα η χώρα της ομερτά».

Ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σκωπτικά την απουσία από τη Βουλή του Άδωνι Γεωργιάδη. «Αναρωτιέμαι γιατί δεν βρίσκεται δίπλα σας ο υπουργός Αναπτύξεως. Κάποιο τηλεοπτικό στασίδι θα έχει πιάσει ή θα αγοράζει κάποια ρακέτα του τένις», είπε. Υπογραμμίζεται ότι τον πρωθυπουργό συνόδευε μόνο ο Άκης Σκέρτσος ο οποίος ήταν ο μόνος υπουργός που κάθισε δίπλα του…

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «485 εκατ. ευρώ ήταν τα υπερκέρδη στη λιανική τον Σεπτέμβριο» και αναρωτήθηκε: «τι καπέλο ήταν αυτό; Ποιος το πληρώνει το καπέλο; Τίνος είναι τα χρήματα αυτά και που πάνε;». «Η ΡΑΕ για 6 μήνες (3 τελευταίοι 2021 και 3 πρώτοι του 2022) εκτίμησε 927 εκατ. ευρώ υπερκέρδη. Τι φορολογήσατε από αυτά;», ρώτησε και συνέχισε: «δεκάρα τσακιστή δεν έχετε πάρει 8 μήνες και ούτε θα πάρετε, γιατί το σχέδιό σας είναι να τα παίρνετε από τους πολλούς και όχι από τους λίγους που έχουν θησαυρίσει. Είστε η κυβέρνηση των συμφερόντων. Επιδοτείτε την αισχροκέρδεια».

«Έχετε ξεχάσει τα νούμερα της ακρίβειας και τα εντοπίζετε μόνο στα μακαρόνια νούμερο 6», είπε ο Αλ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κάνετε φτηνό επικοινωνιακό παιχνίδι στα κανάλια με το μακρύκοκο ρύζι και τα μακαρόνια νούμερο 6».

«Η έγνοια σας δεν είναι η κοινωνική και οικονομική σταθερότητα, αλλά η σταθερή κερδοφορία των funds», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας κατηγορώντας την ΝΔ ότι το σχέδιό της είναι «να λεηλατείτε τους πολλούς και να θησαυρίζουν οι λίγοι, είστε η κυβέρνηση των συμφερόντων». «Βρήκατε ευκαιρία στην κρίση για να ιδιωτικοποιήσετε τη ΔΕΗ την ώρα που όλη η Ευρώπη κρατικοποιεί», επεσήμανε και σημείωσε ότι στην οικονομία «το μόνο Μητσοτάκης effect είναι η ακρίβεια και η φτώχεια στις τσέπες των πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This