Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023

«Απασφάλισε» η Λένα Μπορμπουδάκη – «Κεραυνοί» κατά Αυγενάκη!

«Ρίχτερ» στο πολιτικό σκηνικό από την ανάρτηση της πρώην επικεφαλής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η πρώην Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη με μια ανάρτηση-καταπέλτη στο facebook αποκαλύπτει ένα τεράστιο παρασκήνιο για τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, υποστηρίζοντας πως είναι εμπαθής απέναντί της και πως εξαγγέλλει έργα για την υγεία στο νησί, ενώ δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την υπογραφή σύμβασης, ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό και την κτιριακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας μας, με τον εντεταλμένο σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ Αθλητισμού, προχωρήσατε σε ανακοίνωσή σας, χωρίς χαρτοφυλάκιο για θέματα υγείας, αποδίδοντας σε λάθος διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης, τα έργα που αναφέρετε για την υγεία στην Κρήτη.

Όταν κ. Υφυπουργέ δουλέψαμε 3 ολόκληρα χρόνια (9/2019-8/2022), στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης γι αυτά τα έργα και άλλα τόσα, που παραδόθηκαν και παραδίδονται, εσείς και οι ευνοούμενοί σας, δεν είχατε χρόνο να συνεργαστείτε μαζί μας.

Δεν είχατε χρόνο διότι οι επιστολές που στέλνατε εναντίον μου και τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιούσατε ζητώντας την αποπομπή μου, δε σας άφησαν περιθώριο συνεργασίας και φυσικά ορθής ενημέρωσης για τα έργα που γίνονταν από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Μόνο που τα έργα που επικαλείστε κ. Υφυπουργέ τα έχει διασφαλίσει η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με το Υπουργείο Υγείας, πριν καν έρθει ως Υποδιοικητής ο χρήσιμος για εσάς κ. Παπαβασιλείου.

Φυσικά για όσα αναφέρω υπάρχουν επίσημα έγγραφα!

1ον Έγγραφα για την Ογκολογική Κλινική 5ου ορόφου στο ΠαΓΝΗ, όπου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα την εντάξαμε πριν 1 χρόνο στα 7 πρώτα ώριμα έργα για νοσοκομεία της χώρας.

Με αυτό τον τρόπο και η Ογκολογική Κλινική θα υλοποιηθεί και τα χρήματα από το κληροδότημα για την ανέγερση αυτής διασφαλίστηκαν για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΠαΓΝΗ.

2ον Έγγραφα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης ενός Πρότυπου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες. Συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα, τον μηχανικό μας και την ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ. Παραχώρηση από τον Δήμαρχο Φαιστού του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κτιρίου.

3ον Έγγραφα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του ΠΠΙ Μακρύ Γιαλού. Συνεχή συνεργασία με την κ.Χατζάκη, τον Δήμαρχο Σητείας, την ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ και τον Γενικό Γραμματέα ώστε να ξεκινήσει μέχρι τέλος του 2022, δεδομένου ότι λήγει η άδεια δόμησης.

4ον Έγγραφα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του ΠΠΙ Κοκκίνη Χάνι. Εισηγήθηκα στο ΚΕΣΥΠΕ και εγκρίθηκε ομόφωνα η σύσταση Πολυδύναμου Ιατρείου στην περιοχή. Προχωρήσαμε με τον Δήμαρχο Χερσονήσου σε αυτοψία του οικοπέδου και προχωρούσαμε την παραχώρηση αυτού, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ.

5ον Επίσημος κατάλογος από τον μηχανικό της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης προς την ομάδα ΤΑΙΠΕΔ και τον Γενικό Γραμματέα για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας της Κρήτης, κα.

6ον Χρηματοδότηση 1.200.000€ από πόρους της 7ης ΥΠΕ για επέκταση των οξέων της Ψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ. Το 1ο έργο τέτοιου ύψους χρηματοδότησης που γίνεται από την ΥΠΕ Κρήτης.

7ον Υπογραφή σύμβασης για αλλαγή όλων των ασθενοφόρων για τα Κέντρα Υγείας του νησιού, με νέα 4×4 που παραδίδονται τους επόμενους μήνες. Έτσι διασφαλίσαμε ασθενοφόρο και στη Γαύδο.

Διότι στα 3 χρόνια Διακυβέρνησης των ανθρώπων που με εμπιστεύτηκαν για τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, τόσο η Υγειονομική Περιφέρεια, όσο και το Υπουργείο Υγείας, εργαστήκαμε με εντιμότητα και με σημαντικό έργο για το καλό της δημόσιας υγείας στην Κρήτη μας!

Και τα αποτελέσματα υπαρκτά.

– Όπως επιβεβαιώνεται από όλους όσους γνωρίζουν, η διαχείριση της πανδημίας στην Κρήτη υπήρξε εξαιρετική, με επιδημιολογικά δεδομένα που το επιβεβαιώνουν.

– Η εμβολιαστική κάλυψη υποδειγματική. Αρκεί να ρωτήσετε τους ανθρώπους αυτού του τόπου.

– Η αύξηση των κλινών ΜΕΘ εντυπωσιακή. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διπλασιάσαμε τις κλίνες ΜΕΘ στο νησί, δημιουργώντας μία Πρότυπη ΜΕΘ στο ΠαΓΝΗ από τις καλύτερες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

– Τα έργα και οι μελέτες τόσα, όσα δεν είχαν γίνει ποτέ στην 7η ΥΠΕ. Διασφαλίσαμε και εντάξαμε έργα και μελέτες για τα νοσοκομεία και ανέγερση νέων Κέντρων Υγείας και Πολυδύναμων Ιατρείων και αναβάθμιση των υπαρχόντων στην Κρήτη, πάνω από 38.000.000€, που μαζί με τη διασφάλιση ανέγερσης αυτών ξεπερνούν τα 100.000.000€.

– Η προσπάθεια για αναβάθμιση των ΤΕΠ απόλυτα συντονισμένη με το ΥΥ. Ξεκίνησε πριν ένα χρόνο η προσπάθεια αναβάθμισης από το Υπουργείο Υγείας όλων των ΤΕΠ στα νοσοκομεία της Κρήτης.

– Η ενίσχυση σε υγειονομικό προσωπικό, τέτοια που είχε να γίνει από ιδρύσεως του ΕΣΥ. Υπογράψαμε συμβάσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού με 434 γιατρούς και 1296 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

και άλλα…

“Διότι προτεραιότητά μας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΥ, η αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία αποτελούν την πρώτη επαφή του ασθενή με το νοσοκομείο, την πιο κρίσιμη ώρα, ο εκσυγχρονισμός και η κτιριακή αναβάθμιση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της χώρας μας.

Μετά από ιδιαίτερα σκληρή και καθημερινή δουλειά, προχωρούν σήμερα αλλαγές ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του ΕΣΥ με έναν και μόνο στόχο: πιο άμεσες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους τους Έλληνες πολίτες”.

Αυτό το έργο κ. Υφυπουργέ, για να βγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, έγινε έπειτα από σημαντική προσπάθεια και έργο της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του ΥΥ τα 3 προηγούμενα χρόνια.

Γιατί σεβαστήκαμε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο μας, αλλά πάνω από όλα τους υγειονομικούς μας και τους ανθρώπους της Κρήτης μας.

Γιατί εργαστήκαμε με εντιμότητα και όχι παρασκηνιακά.

Σας παραθέτω τον απολογισμό μου προς γνώση της αλήθειας.

Ευχαριστώντας ακόμα μία φορά τους Υπουργούς κκ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη, Πλεύρη και Γκάγκα, την Υφυπουργό κ. Ράπτη και τους Γενικούς Γραμματείς κκ. Κωτσιόπουλο και Θεμιστοκλέους για τη συνεργασία και τη στήριξη στο σημαντικό έργο που έγινε στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, αυτά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας. Συντονιστήκαμε με το πνεύμα του Πρωθυπουργού της χώρας.

Αυτή είναι η αλήθεια κ. Υφυπουργέ.

Ένας δημόσιος διάλογος θα φωτίσει περισσότερο τα γεγονότα.

Η προφανής εμπάθειά σας στο πρόσωπό μου δεν δικαιολογείται από κανένα γεγονός.

Σας θυμίζω ωστόσο ότι τολμήσατε να “απλώσετε χέρι” επάνω μου επειδή, ως Διευθύντρια Έκθεσης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, δεν έβαλα στο “συρτάρι” το πτυχίο της ευνοούμενή σας και προχώρησα σε έλεγχο των πτυχίων, ως όφειλα να κάνω για όλους τους εργαζόμενους. Ένα πτυχίο που προσκόμισε ως πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι αναγνωρισμένο ως τέτοιο.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ…

…όπως πάντα κάνω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ασπίδα» Όλγας Κεφαλογιάννη στον Ράμμο – Την «είπε» στον Μητσοτάκη

Για μια ακόμα φορά η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν δίστασε να διαφοροποιηθεί από την «γραμμή»...

Στη δημοσιότητα το αίτημα Τσίπρα στην ΑΔΑΕ – «Ψέματα Μητσοτάκη ότι δεν γνώριζε»

Αυτό είναι το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο

Ο Μητσοτάκης παρουσίασε ισχυρισμό τρολ του διαδικτύου ως γεγονός!

Λάτρης του Twitter πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός, καθώς κατέφυγε στον λογαριασμό του Georghy...

Ραγκούσης: «Μητσοτάκη κάτω τα βρώμικα χέρια σου από τον Ράμμο και την ΑΔΑΕ»

Σκληρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιχειρεί να συσκοτίσει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων...

Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχουν ονόματα παρακολουθούμενων!» – Σκληρή κόντρα με Τσίπρα

Δείτε live την συζήτηση στη Βουλή - Απολογείται για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρωθυπουργός

Κατρίνης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέφερε τεράστια ζημιά στη χώρα, στη δημοκρατία, στο κράτος δικαίου»

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στήνουν σκηνικό πόλωσης και οξύτητας...

Κουτσούμπας: Το δίλημμα είναι μεταξύ του αντιλαϊκού “know how” του Μητσοτάκη και του υποκριτικού...

«Νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε με μια συγγνώμη και μια εξεταστική παρωδία; Κανείς δεν θα αποφύγει...

Ο Βρούτσης άδειασε τον Μαραβέγια για τους «πιθήκους»

Έχουν βγει τα μαχαίρια στη ΝΔ ενόψει της προεκλογικής περιόδου.Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το «άδειασμα»...

Τα 7 μεγάλα ψέματα του Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες του για το σκάνδαλο, έφτασε να κατηγορήσει Πούτιν και Ερντογάν ότι θέλουν να τον «πλήξουν»!

Σοβαρή καταγγελία: Το Predator εστάλη σε πολίτη μέσω του emvolio.gov.gr!

Στην καταγγελία ότι πολίτης «μολύνθηκε» με sms από το Predator που προήλθε από το...

Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ πήγε στον Βενιζέλο!

Η εκδήλωση που έγινε αφορμή να αρχίσουν τα «μαχαιρώματα» τα «παιδιά του Σημίτη» ήταν...

Κωστής Χατζηδάκης: Υπουργός της ξεφτίλας για χάρη της… καρέκλας!

Αρνείται την πραγματικότητα, δηλώνοντας τυφλή υποταγή στον αρχηγό - Προτιμά τον αυτοδιασυρμό από μια έντιμη παραίτηση, προκαλώντας υποψίες

Ες αύριον τα σπουδαία: Κορυφώνεται η διαμάχη με αφορμή την πρόταση μομφής, με τη...

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιχειρήσει να αποφύγει με κάθε τρόπο να απαντήσει ξεκάθαρα για τις υποκλοπές, καταφεύγοντας σε «συμψηφισμούς», με τους οποίους το μόνο που ενδέχεται να καταφέρει, είναι να δικαιώσει εκείνους που υποστηρίζουν πως «όλοι ίδιοι είναι»

«Παράνομες οι παρακολουθήσεις των αρχηγών του στρατεύματος» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση με αφορμή τις υποκλοπές που πραγματοποιήθηκε στο...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους!

Σχεδόν 1.000.000 δεν είδαν αυξήσεις λόγω ατολμίας της κυβέρνησης να καταργήσει την προσωπική διαφορά που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Πένυ Παπουτσή: Δείτε την επίσης ηθοποιό σύζυγο του Τάσου Χαλκιά

Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς έχει υποδυθεί μερικούς από τους...

«Τέρατα» βίασαν φοιτήτρια! Την άφησαν στον δρόμο και τη σκότωσε διερχόμενο Ι.Χ.

Χειροπέδες σε τέσσερις νεαρούς πέρασε η αστυνομία της Λουιζιάνα...

Mαρί Κωνσταντάτου: Δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της και την κόρη του

Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε μια δημόσια εμφάνιση μαζί με...

Η κατάρρευση μιας (Προέδρου της) Δημοκρατίας

Εδώ και χρόνια, οι δημοσκοπικές εταιρείες αποφεύγουν τεχνηέντως να...

Το «έκαψαν» στα γενέθλια του συντρόφου της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Στις 21 Ιανουαρίου, σε κοσμικό κέντρο γιόρτασε τα 90α...

Λάκης Λαζόπουλος: Εν τορτούρ κλειν παντζούρ (Επεισόδιο 5ο)

Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Τετάρτη στις...

Αγνώριστος o Βασίλης Καρράς μετά την περιπέτεια της υγείας του

Αγνώριστος ο Βασίλης Καρράς στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση...

NEWSROOM