Ξαφνικά ο Μητσοτάκης ξέχασε το απόρρητο και ανακοίνωσε ζωντανά τον στρατιωτικό σχεδιασμό για τα Marder

Ωμή παραδοχή πως τα γερμανικά τεθωρακισμένα θα τοποθετηθούν στον Έβρο και όχι στα νησιά

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ζωντανή σύνδεση, για τον στρατιωτικό σχεδιασμό της χώρας!

Παίζοντας ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, στην προσπάθειά του να αποσυντονίσει τους πολίτες από τα συνεχή σκάνδαλα που έχουν φέρει την κατάρρευση της ΝΔ, έπεσε στην δική του παγίδα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός να επικαλείται το απόρρητο, ωστόσο αυτή τη φορά δεν δίστασε να το «τσακίσει» ανακοινώνοντας live κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Μαξίμου μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, σε ποιες περιοχές θα τοποθετηθούν αμυντικά συστήματα.

«Για τα τεθωρακισμένα δεν ρωτάμε τι κάνει η Ελλάδα με αυτά. Θέμα της Ελλάδας είναι που θα τα τοποθετήσει. Δεν είναι κάτι το οποίο κάνουμε, ούτε τώρα, ούτε στο παρελθόν με άλλα εξοπλιστικά συστήματα. Είναι ένας εξαιρετικά αξιοσέβαστος και αξιόπιστος η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και δεν θα απαντήσω εγώ για τη θέση της Ελλάδος» σχολίασε ο Σολτς και έπειτα πήρε τον λόγο ο Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε γελώντας:

«Μπορώ να απαντήσω εγώ για λογαριασμό του καγκελαρίου για το ζήτημα των τεθωρακισμένων Marder. Εχει απόλυτο δίκιο ο καγκελάριος να λέει ότι είναι δικό μας ζήτημα η διάταξη των δυνάμεών μας, όμως μπορώ να σας απαντήσω ότι τα Marder θα κατευθυνθούν στον Έβρο γιατί εκεί κρίνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ότι θα είναι πιο χρήσιμα».

Δηλαδή ο Μητσοτάκης συμφώνησε εν κρυπτώ με τους Γερμανούς να στείλει όπλα στην Ουκρανία, τα οποία αποσύρει από τα ελληνικά νησιά, για να στείλει τελικά τα μεταχειρισμένα γερμανικά στον Έβρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια τέτοια κίνηση ικανοποιεί απόλυτα… τον Ερντογάν.

Ποια να είναι άραγε η άποψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου μετά τον σημερινό κλαυσίγελο; Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε μήνες ο Σολτς προκάλεσε σοκ στους Έλληνες πολίτες όταν ανακοίνωσε πρώτος ότι η χώρα μας αποσύρει τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 προκειμένου να σταλθούν στην Ουκρανία. Μια ανακοίνωση που «πάγωσε» τους κατοίκους των νησιών, την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί με εισβολή στο Αιγαίο!

Η είδηση προκάλεσε πανικό, με την αντιπολίτευση να ζητάει τον λόγο όχι μόνο για τις εν κρυπτώ αποφάσεις αλλά και για την ασφάλεια των νησιών. Ο ίδιος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε στοχοποιήσει σταρτιωτικούς, κάνοντας λόγο για «διαρροές» πληροφοριών που αφορούν τον αμυντικό εξοπλισμό και είναι απόρρητες…

Δείτε επίσης:

Το… βιολί του ο Μητσοτάκης: Πάλι μίλησε για «θαλάσσιες ζώνες» – «Διάλογο» με την Τουρκία ζήτησε ο Σολτς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This