Παρασκευή 25/6/2021

Τι είπε και τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν βρέθηκε «ενώπιος, ενωπίω» (video)

«Η Ελλάδα προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής με αυτοπεποίθηση ως ένας παράγοντας σταθερότητας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο πρωθυπουργός -στην πρεμιέρα του δημοσιογράφου- τόνισε πως η Ελλάδα συντάσσεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση ζητώντας διακοπή εχθροπραξιών.

Εκφράζοντας μάλιστα την εκτίμηση πως «η Τουρκία με τη στάση της θα κάνει μια περίπλοκη στη Συρία, ακόμα πιο περίπλοκη», σημειώνοντας πως η στάση αυτή «δυστυχώς θα ξαναδώσει οξυγόνο στον ISIS και στα ακραία τρομοκρατικά στοιχεία». Μάλιστα ανέφερε πως η Ευρώπη στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, θα παρέμβει δυναμικά και για να στηρίξει την Κύπρο.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως εξετάζονται κυρώσεις και για την εισβολή στη Συρία – κυρώσεις που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με ένα εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία.

Αναφορικά με το κυβερνητικό του έργο, ο Μητσοτάκης ανέφερε συγκεκριμένα: «Ήδη κάνουμε την αξιολόγηση του τριμήνου. Ήμασταν έτοιμοι, είχαμε σχέδιο, γιατί δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε, καθώς ο φαύλος κύκλος της ύφεσης πρέπει να σπάσει γρήγορα. Εγώ θα είμαι υπόλογος, είτε για την επιτυχία, είτε για την αποτυχία. Είμαι αρκετά παρεμβατικός πρωθυπουργός, θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι έχω απαιτήσεις. Η κοινωνία έχει απαιτήσεις».

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως δεν θα υποχωρήσει στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Δεν θα κάνουμε πίσω στο ότι η ψήφος όσων ψηφίζουν στο εξωτερικό θα μετράει στο σύνολο της επικράτειας. Θα βρούμε 200 βουλευτές.

Είναι στο χέρι του κ. Τσίπρα να βρούμε 300. Είμαι διατεθειμένος να κάνω την υποχώρηση, η διαδικασία να γίνεται στα προξενεία».

Για το μείζον θέμα της υπόθεσης Novartis ο πρωθυπουργός είπε πως «η κυβερνητική πλειοψηφία βλέποντας τα στοιχεία που ήρθαν στη Βουλή αποφάσισε πως μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπήρχαν στοιχεία για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. Η Βουλή αποφασίζει για αυτά. Για μένα οι πολιτικές διαφορές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, λύνονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ