Αμετανόητη για τα αρχαία η Μενδώνη!

Με αλαζονεία απάντησε στα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης με αφορμή τα εγκαίνια της συλλογής Στερν

Must Read

Αλαζονική και αμετανόητη όσον αφορά τις 161 κυκλαδίτικες αρχαιότητες, προϊόντα λαθρανασκαφών, της συλλογής Στερν εμφανίστηκε στη Βουλή η Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού δέχτηκε τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο οποίο εκτίθενται για πρώτη φορά 15 από τις αρχαιότητες, σε συνέχεια της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή πριν από λίγους μήνες. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στη σκιά των βαρύτατων καταγγελιών για αρχαιοκαπηλία, με τη Λίνα Μενδώνη να επιμένει να πανηγυρίζει στη Βουλή λέγοντας πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό αρχαιοτήτων μέχρι σήμερα και αναφέροντας, μάλιστα, πως αυτόν τον επαναπατρισμό τον πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Η Ελλάδα, είτε σας αρέσει είτε δεν σας αρέσει, με τη συμφωνία αυτή απέκτησε την ανέκαθεν κυριότητα, την ανέκαθεν ιδιοκτησία 161 αρχαιοτήτων, που συγκροτούσαν μια συγκεκριμένη συλλογή. Αυτή η συλλογή από τις 9 Σεπτεμβρίου 2022 ανήκει στην ανέκαθεν ιδιοκτησία και κυριότητα και νομή του ελληνικού κράτους» ισχυρίστηκε η υπουργός Πολιτισμού, ζητώντας και τα ρέστα από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που αντιδρούν, προσθέτοντας πως «πρόκειται για τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό αρχαιοτήτων μέχρι σήμερα, και αυτόν τον επαναπατρισμό πέτυχε η συγκεκριμένη κυβέρνηση».

Η ίδια επέμεινε πως οι επαναπατρισμοί αυτοί γίνονται μέσα στο πλαίσιο της εθνικής νομοθεσίας και των διεθνών συμβάσεων, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι κάθε επαναπατρισμός οφείλει να αντιμετωπίζεται ad hoc, διότι έχει ιδιαιτερότητες που δεν εξαρτώνται από το Εθνικό Δίκαιο, αλλά εξαρτώνται από το δίκαιο των χωρών από το οποίο διεκδικούμε το αντικείμενο του επαναπατρισμού.

Η αντιπολίτευση, πάντως, επέμεινε μέχρι τέλους στη σκληρή επίθεση στην υπουργό, με τη Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) να επισημαίνει πως οι αρχαιότητες της χώρας «δεν είναι για καμιά δόξα κανενός κ. Μητσοτάκη, καμίας κυρίας Μενδώνη. Ξεχάστε οποιαδήποτε προσπάθεια δανεισμού – ανταλλαγών κάτω από το τραπέζι για άλλες αρχαιότητες, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα». Οσο για τον Κλέωνα Γρηγοριάδη (ΜέΡΑ25), έκανε λόγο για σύμβαση που μας εκθέτει παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This