Ο Οικονόμου διέψευσε τον Μητσοτάκη και «ενίσχυσε» την αγωγή Βαξεβάνη!

Must Read

Για «αδιάσειστο πειστήριο» των ψευδών ισχυρισμών «που κατασκεύασε ο Πρωθυπουργός» κατά του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη μιλά το documentonews.gr μετά την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου σε σχετική ερώτηση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΑΝΤ1.

Ο Πρωθυπουργός συγκεκριμένα, έκανε αναφορά σε μια απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου η οποία όπως είπε, εμπλέκει τον δημοσιογράφο στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο.

Είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Ο εκδότης του Documento κατόπιν, δεσμεύτηκε να καταθέσει αγωγή κατά του Πρωθυπουργού και δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Το documentonews.gr μετά το τέλος της συνέντευξης του Πρωθυπουργού, επικοινώνησε με τον Γιάννη Οικονόμου για να απαντήσει επισήμως ποια είναι η εν λόγω απόφαση, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν θυμόταν αν η απόφαση είναι «το 2016 ή το 2017» και ενημέρωσε ότι μόλις μάθει θα απαντήσει.

Κάτι που έκανε προς έκπληξη όλων, διαψεύδοντας ουσιαστικά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Σύμφωνα με documentonews.gr, η απάντηση του κ.Οικονόμου ήταν η εξής:

«Το δίκτυο που χρηματοδοτήθηκε με ρωσικά κεφαλαία και στο οποίο εμπλέκεται ο κ. Βαξεβάνης δημιουργήθηκε την περίοδο 2015-2016. Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης το 2022 αναφορικά με τον κ. Χανινγκ και τον κ. Μαλοφέγιεφ και θα βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε με μια σχετικά απλή έρευνα».

Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς τη σχετική απόφαση (κλικ ΕΔΩ), διαπιστώνει πως δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του Κώστα Βαξεβάνη και πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσφερε… απλόχερα στον δημοσιογράφο και εκδότη «ένα αδιάσειστο πειστήριο του ψευδούς ισχυρισμούς που κατασκεύασε ο πρωθυπουργός κατά του εκδότη της εφημερίδας και το οποίο θα φανεί πολύ χρήσιμο κατά την εκδίκαση της αγωγής που θα κατατεθεί κατά του Κυρ. Μητσοτάκη … Όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν πλήρως ενώπιον της Δικαιοσύνης όσο ατιμωτικό κι αν είναι για έναν πρωθυπουργό να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως κοινός συκοφάντης», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This