Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για τις υποκλοπές!

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα κοντραριστούν για το μέγα σκάνδαλο με αφορμή το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών

Must Read

Στο κοινοβουλευτικό τερέν μεταφέρεται η άγρια σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών, η οποία ολοένα και κλιμακώνεται υπό το βάρος των «καυτών» αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών, αλλά και της διεθνούς κατακραυγής. Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας δίνουν ραντεβού τις επόμενες εβδομάδες στην Ολομέλεια της Βουλής επ’ αφορμής του πολυδιαφημισμένου από την κυβέρνηση νομοσχεδίου για την απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης τύπου Predator.

Το σχέδιο νόμου κατατίθεται προς διαβούλευση, η οποία θα είναι εξαιρετικά σύντομη και θα διαρκέσει πιθανότατα μία εβδομάδα. Αμέσως μετά θα περάσει το κοινοβουλευτικό κατώφλι, με τη μάχη να αναμένεται μετωπική. Εξάλλου οι δύο άνδρες έχουν να πουν πολλά. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει προσπαθήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα με νύχια και με δόντια να αποφύγει το τετ α τετ.

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε δις να απαντήσει στις δύο διαδοχικές επίκαιρες ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβάλλοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις τα επιχειρήματα ότι οι απαντήσεις θα δοθούν όταν το επίμαχο νομοσχέδιο φτάσει στη Βουλή. Στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι θα παίξουν φουλ επίθεση, με τον πρωθυπουργό να μιλά για ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα, για έλλειψη αποδείξεων και να καλεί τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα καταγγελλόμενα, ώστε να πάψει η διασπορά συκοφαντιών και φημών.

Μάλιστα, παρόλο που βάλλεται από παντού, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας η στάση του δεν θα είναι αμυντική. Τουναντίον, θα επιτεθεί με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και ότι βρίσκεται πίσω από τις «λίστες» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Άπλετο φως παντού

Οσο για τον Αλέξη Τσίπρα, θα επιμείνει στο αίτημα να χυθεί άπλετο φως παντού, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι όσο σφίγγει ο κλοιός τόσο κλιμακώνει την προσπάθεια συγκάλυψης, πότε αρνούμενος να προσέλθει στη Βουλή για απαντήσεις και πότε απορρίπτοντας το αίτημα της εξεταστικής επιτροπής Pega για συνάντηση.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών θα βρεθεί στο επίκεντρο και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με το προεδρείο να αναγκάζεται να καλέσει για ακρόαση τους «4» που αιτείται η αντιπολίτευση. Ο λόγος για τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη καθώς και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίζιο, Γιάννη Λαβράνο και Ταλ Ντίλαν, που θα κληθούν για ακρόαση στην Επιτροπή των Θεσμών, εκτός απροόπτου, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Κρίσιμο θα είναι το θέμα της δημοσιότητας ή μη της σχετικής συνεδρίασης. Εφόσον οι «4» δεν είναι υπηρεσιακοί παράγοντες, αλλά ιδιώτες, η Ν.Δ. δεν δικαιολογείται να εγείρει ζήτημα απόρρητης διαδικασίας. Η επίμαχη συνεδρίαση οφείλει να είναι δημόσια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This