Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Στιβ Βρανάκης: Tο προφίλ του Ειδικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έλληνας της Διασποράς με σημαντική σταδιοδρομία ως επικεφαλής του Δημιουργικού Εργαστηρίου (Creative Lab) της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, ο Στιβ Βρανάκης εγκαταλείπει τη θέση αυτή προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη χώρα ως επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην Προεδρία της Κυβέρνησης.

Ο κ. Βρανάκης θα συμβάλλει συμβουλευτικά στο re – branding της Ελλάδας στο εξωτερικό σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece καθώς και στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση περισσότερων καινοτόμων εφαρμογών στις δημόσιες πολιτικές της χώρας.

O ίδιος ανέβασε στο προφίλ του στο Linkedin φωτογραφία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, σχολιάζοντας ότι τον τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τον ευχαριστεί για την ευκαιρία που του έδωσε.

Ποιος είναι ο Στηβ Βρανάκης
Ο Στηβ Βρανάκης έχει πάρει αρκετά βραβεία, έχοντας εργαστεί σε έργα της Apple και της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο, για λογαριασμό της NASA, των Hνωμένων Εθνών και της UNICEF. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εργαζόταν στο Δημιουργικό Εργαστήριο της Google σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Mέσα από τη δική του ομάδα η Google έχει λανσάρει καμπάνιες που αλλάζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, όπως το Google Space Lab, το Chrome Web Lab, το Super Sync Sports και το The World Wonders Project.

Ανάμεσα στα διάφορα έργα του συγκαταλέγεται και μια ειδική εφαρμογή που ενίσχυε τη φωνή και τα αιτήματα των νέων στα Ηνωμένα Έθνη, ενώ η δουλειά του έχει γίνει αντικείμενο δημοσιευμάτων σε κορυφαία διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες «The New York Times», «Telegraph», «Wall Street Journal», «Huffington Post», «FT». Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς και έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το CNN και το CNBC.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ