Βρέθηκαν σακούλες με χρήματα στο σπίτι της Εύας Καϊλή: Πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο – Υπό ανάκριση και ο πατέρας της

Όλα όσα αποκαλύπτουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την υπόθεση διαφθοράς

Must Read

Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, κατά την διάρκεια της έρευνας της βελγικής Αστυνομίας στο σπίτι της, που αφορά στην υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ. Τα ευρήματα της εφόδου έγιναν γνωστά από τα βελγικά ΜΜΕ.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη και πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί ο σύντροφός της, ιταλικής καταγωγής, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Την ίδια ώρα, ερευνώνται άλλοι δύο ευρωβουλευτές της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πραγματική βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» χαρακτηρίζει η βελγική εφημερίδα L’ Echo τις συλλήψεις πέντε ατόμων στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται για χρηματισμό από το Κατάρ. «Τσάντες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος, με φωτογραφία της Εύας Καϊλή και αναφέρει ότι έχουν γίνει πέντε συλλήψεις στις Βρυξέλλες και άλλες δύο στην Ιταλία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπό ανάκριση τέθηκε και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος φέρεται ότι είχε «στην κατοχή του μία βαλίτσα γεμάτη μετρητά και βρισκόταν σε κίνηση, έχοντας ειδοποιηθεί από συνεργούς του, όπως πιστεύουν οι ερευνητές».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν σακούλες με χρήματα, διανυκτέρευσε σε κελί. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθοράς, υπό την ηγεσία του βελγικού Γραφείου Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της ομοσπονδιακής εισαγγελίας και του ανακριτή Μισέλ Κλεζ. Οι έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή επέτρεψαν, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, να εντοπιστούν κι άλλοι σάκοι γεμάτοι χαρτονομίσματα. Το συνολικό ποσό δεν έχει καθοριστεί.

Η έρευνα εστιάζει στις ενέργειες του Κατάρ, όπου διεξάγεται το Μουντιάλ, που θεωρείται ότι επηρέασε οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Διεγράφη και από την ομάδα Σοσιαλιστών Δημοκρατών

Η Εύα Καϊλή, μετά το ΠΑΣΟΚ, διεγράφη αργά το βράδυ της Παρασκευής και από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), με την απόφαση μάλιστα να τίθεται άμεσα σε ισχύ ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες.

Η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά ευρύτερο κύκλο Ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» .

Νωρίτερα με απόφαση του προέδρου προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη η Ευα Καϊλή τίθεται εκτός κόμματος.

Οι πρόσφατες δηλώσεις για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή στις 22 Νοεμβρίου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθέτησή της εξ αφορμής των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για τα έργα του Μουντιάλ. Η κ. Καϊλή είχε χαρακτηρίσει τη αραβική χώρα «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», επικαλούμενη και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO).

Η συγκεκριμένη αναφορά είχε ενοχλήσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη που είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Δείτε επίσης: Ραγδαίες εξελίξεις: Διέγραψαν την Καϊλή και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Δείτε επίσης: Σύλληψη έγινε η προσαγωγή της Εύας Καϊλή! Η συνάντησή της με τον υπουργό του Κατάρ

Δείτε επίσης: Το βίντεο που καίει την Εύα Καϊλή

Δείτε επίσης: Δεν θα πιστέψετε τι έγραφε ο μέγας Γιάννης Πρετεντέρης για την Εύα Καϊλή

Δείτε επίσης: «Ξέπλυνε» το Κατάρ διασύροντας τη χώρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This