Νέα φωτογραφία από τα χρήματα του QatarGate – Πέταξε το «γάντι» η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου στην Καϊλή

1.5 εκατομμύριο ευρώ, τα περισσότερα από βελγικές τράπεζες-Φήμες για αναβολή της σημερινής διαδικασίας διακινεί ο δικηγόρος της Καϊλή

Must Read

Το φως της δημοσιότητας είδε, λίγη ώρα νωρίτερα, σήμερα μια φωτογραφία από την βελγική αστυνομία η οποία δείχνει τον πακτωλό χρημάτων που βρέθηκαν στην υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Η βελγική αστυνομία έκανε μια ανάρτηση στο twitter στην οποία αποκαλύπτει τα χρήματα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες βρίσκεται και μια βαλίτσα η οποία ενδεχομένως να είναι αυτή με την οποία βρέθηκε, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο πατέρας της πρώην Ευρωβουλευτή.

Δείτε επίσης: «Ώρα μηδέν» για την Εύα Καϊλή: Αποφασίζεται σήμερα η προφυλάκισή της, ενώ η ίδια αρνείται τα πάντα

«Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας με την υποψία διαφθοράς, αναφορικά με άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών», αναφέρει η βελγική αστυνομία στην ανάρτησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έγκυρα μέσα τα συγκεκριμένα χρήματα προέρχονται από τράπεζες του Βελγίου αλλά και από την Γερμανία,την Ιταλία και την Γαλλία.



 

 

 



 

Στο μεταξύ, το «γάντι» στην Ε. Καϊλή πέταξε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβολίου, Ρομπέρτα Μέτσολα σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τις επαφές της με το Κατάρ ότι «κάθε κίνηση, επαφή και δήλωση της για το Κατάρ έγινε σε εκτέλεση και εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η σαφής και πάγια εντολή προς όλους τους Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να εκπροσωπούν τη θέση του Κοινοβουλίου. Τίποτα άλλο», ανέφερε εκπρόσωπος της κ. Μέτσολα σήμερα.

Δείτε επίσης: «Τα χρήματα είναι του Τζόρτζι από την Αφρική» η επίσημη θέση της Εύας Καϊλή για την εμπλοκή της στο Qatar Gate

Επίσης διευκρίνισε ότι «οι Αντιπρόεδροι έχουν ως αρμοδιότητές τους, εκτός από άλλα καθήκοντα, και γεωγραφικές περιοχές όπου εκπροσωπούν το Κοινοβούλιο. Η κατανομή των καθηκόντων των Αντιπροέδρων συμφωνήθηκε στην αρχή της θητείας. Στην περίπτωση αυτού του μέλους, ήταν η Μέση Ανατολή».

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να γίνει γνωστή σήμερα η τύχη της Εύας Καϊλή σχετικά με το αν θα προφυλακισθεί ή θα αφεθεί ελεύθερη. Η ίδια μέσω του συνηγόρους της, Μιχάλης Δημητρακόπουλο, αρνείται τα πάντα.

 

 

 



 

Σχετικά με την σημερινή διαδικασία, ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε ότι ίσως υπάρχει μια αναβολή της σημερινής διαδικασίας για την αποφυλάκιση ή όχι της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου καθώς απεργούν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων στο Βέλγιο και δεν θα μπορεί να γίνει η μεταγωγή.

Δείτε επίσης: «Δεν είχα ατζέντα για το Κατάρ, εκτελούσα εντολές της Μέτσολα» – Η πρώτη δήλωση της Καϊλή από τη φυλακή

Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν πως η διαδικασία θα γίνει κανονικά καθώς οι βελγικές αρχές πρέπει να πάρουν την απόφασή τους μέσα σε μια συγκεκριμένη προθεσμία που δεν γίνεται να αλλάξει.

 

 



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This