Corriere della Serra: Ξέπλυμα μαύρου χρήματος πίσω από την αγορά της Καϊλή στην Πάρο;

Το δημοσίευμα για το οικόπεδο στην Πάρο που αγόρασαν πριν από 9 μήνες

Must Read

Την ώρα που δημοσιεύματα-«φωτιά» κάνουν λόγο για εξωφρενικά ποσά (20 εκατ. ευρώ) της οικογένειας της Εύας Καϊλή σε λογαριασμούς του Παναμά, στο «στόχαστρο» των Βελγικών αρχών έχει μπει και ένα μεγάλο οικόπεδο στην Πάρο, το οποίο αγόρασε πριν 9 μήνες η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μαζί με τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι που κατηγορούνται για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Corriere della Sera, το οικόπεδο 9 στρεμμάτων δεν αποκλείεται να αγοράστηκε προκειμένου να γίνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ζευγάρι σχεδίαζε να χτίσει μια βίλα στο νησί.

«Στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, δηλαδή, πριν την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασική επιχείρηση “ανακύκλωσης” (ξέπλυμα μαύρου χρήματος), που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο νησί της Πάρου» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της συνελήφθησαν με 750.000 ευρώ σε μετρητά «που θα μπορούσαν να προέρχονται από το Κατάρ και το Μαρόκο, αλλά ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ορκίζεται ότι είναι δικά του».

Παράλληλα, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, στο στόχαστρο των ερευνών έχει μπει και ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο αλλά και ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν. «Η σύζυγος του Παντζέρι έχει καταγραφεί να αναφέρεται στο όνομα του Ατμούν» αναφέρει η Corriere della Sera.

Οι ιταλικές αρχές ερευνούν πώς ο Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα, (ο τέταρτος που συνελήφθη για το σκάνδαλο διαφθοράς) αγόρασε τον περασμένο Απρίλιο ένα διαμέρισμα πέντε δωματίων στην πόλη Τσερβίνια της Ιταλίας με 215.000 ευρώ.

«Το ακίνητο αυτό θα μπορούσε να κατασχεθεί με αίτηση του εισαγγελέα με την κατηγορία ότι τα χρήματα προήλθαν από την ΜΚΟ Fight Impunity του Παντζέρι ή από απευθείας χρηματοδότηση του Κατάρ ή του Μαρόκου» αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, μια δεύτερη έρευνα της εισαγγελίας του Μιλάνου βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά από αίτημα της Eurojust να εξεταστεί η ροή χρημάτων από το Βέλγιο σε επτά διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν στην οικογένεια Παντζέρι και στον Τζιόρτζι.

Σημειώνεται ότι έρευνα για το οικόπεδο της Καϊλή διεξάγει και η οικονομική εισαγγελία της χώρας μας.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This