Μαξίμου: Πρώτη σύσκεψη για τις (επερχόμενες) εκλογές

Βασικά θέματα στην ατζέντα η σύνταξη του προγράμματος της Ν.Δ., η προβολή του κυβερνητικού έργου και το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων παροχών, αλλά και των έκτακτων μέτρων

Must Read

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές άρχισε και, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, επικρατέστερος χρόνος διεξαγωγής τους είναι το διάστημα από 26 Μαρτίου έως 9 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη σύσκεψη για τον προεκλογικό κυβερνητικό προγραμματισμό, με βασικά θέματα συζήτησης τη σύνταξη του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, την προβολή του κυβερνητικού έργου, το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων παροχών αλλά και των έκτακτων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί και που θα οριστικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και τα επόμενα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν στη Βουλή για να κλείσουν οι νομοθετικές εκκρεμότητες -πολλές από τις οποίες έχουν σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης– και τα οποία κυβερνητικές πηγές τα ανεβάζουν σε… 30!

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα προγραμματιστούν και οι επόμενες περιοδείες του πρωθυπουργού, με έμφαση πάλι στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι δυνάμεις της Ν.Δ. λόγω της εφαρμογής της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, παρουσιάζουν κάμψη, προς όφελος της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου.

Η πρώτη περιοδεία του 2023 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 13 και τις 14 Ιανουαρίου στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Στον Εβρο θα βρεθεί και στα εγκαίνια εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής μαζί με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ενώ το επόμενο διάστημα σειρά αναμένεται να πάρουν Κοζάνη, Ιωάννινα και Λάρισα.

Με τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός στοχεύει στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου από το 2019 έως σήμερα μέσα σε ένα σκηνικό αλλεπάλληλων διεθνών κρίσεων και στην προβολή του κυβερνητικού σχεδίου για την επόμενη τετραετία, με βασικούς στόχους το τρίπτυχο «αύξηση μισθών, πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, στέγη για νέους».

Στη σημερινή σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο υπεύθυνος Ψηφιακής Στρατηγικής Ερικ Παρκς, η διευθύντρια Επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου Κύρα Κάπη, ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη περί τα κομματικά Θανάσης Νέζης και άλλοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Ν.Δ. ήδη προετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν οι πρώτες ανακοινώσεις ονομάτων. Την ευθύνη κατάρτισης των ψηφοδελτίων έχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης και ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται ανά ομάδες των 20.

30 νομοσχέδια προς ψήφιση στον εναπομείναντα κοινοβουλευτικό χρόνο

Στο μεταξύ, στον εναπομείναντα κοινοβουλευτικό χρόνο η κυβέρνηση θέλει να ψηφιστούν 30 νομοσχέδια. Μεταξύ άλλων, είναι και τα εξής:

  • Κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου (υπουργείο Οικονομικών),
  • Σύσταση Μητρώου Παρακολούθησης Ιδιωτικού Χρέους (υπουργείο Οικονομικών),
  • Κωδικοποίηση Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (υπουργείο Οικονομικών),
  • Κωδικοποίηση φορολογίας περιουσίας (υπουργείο Οικονομικών),
  • Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων (υπουργείο Υγείας). Προγράμματα υποστήριξης ανέργων (υπουργείο Υγείας),
  • Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (υπουργείο Υγείας)
  • Αστική ανάπλαση και αναζωογόνηση (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
  • Σύσταση εθνικής ρυθμιστικής Αρχής για τα απόβλητα και τα ύδατα (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
  • Κωδικοποίηση πολεοδομικής νομοθεσίας (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
  • Νέο πλαίσιο Πόθεν Εσχες (υπουργείο Δικαιοσύνης)
  • Χάρτης Διοικητικής Δικαιοσύνης (υπουργείο Δικαιοσύνης)
  • Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, σχέσεις κράτους – πολίτη (υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών)
  • Ανάπτυξη ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής αφίξεων και αναχωρήσεων στα τουριστικά καταλύματα (e-visitor) (υπουργείο Τουρισμού)
  • Σύσταση Κέντρου Ερευνας και Παρακολούθησης για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο (υπουργείο Τουρισμού)
  • Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου του ΕΛΓΟ Δήμητρα (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)
  • Διατάξεις για την εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία, με έμφαση στην ενταξιακή εκπαίδευση (υπουργείο Παιδείας)
  • Νέα κριτήρια επιλογής εκπαιδευτικών (υπουργείο Παιδείας)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This