ΥΠΠΟΑ: Διαψεύδει το σενάριο του δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα μετά τον σάλο

Το υπουργείο Πολιτισμού είτε δεν είναι ενήμερο για το deal Μητσοτάκη είτε προσπαθεί να εξαπατήσει το πανελλήνιο

Must Read

Με καθυστέρηση απάντησε το ΥΠΠΟΑ μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από χθες μετά τα δημοσιεύματα των Ευρωπαϊκών ΜΜΕ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει συμφωνία με το Βρετανικό Μουσείο να δανειστεί η χώρα μας τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει ότι «δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών, καθώς αποτελούν προϊόν κλοπής».

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσίευμά τους οι Times κάνουν λόγο για συμφωνία που αφορά τα… «μάρμαρα του Έλγιν» και αναφέρουν ότι θα μεταφερθούν στην Αθήνα με δανεισμό αορίστου χρόνου, με αντάλλαγμα τη μεταφορά άλλων αρχαιοτήτων που εκτίθενται στο Μουσείο της Ακρόπολης, επίσης σε μορφή δανεισμού.

Μετά από αυτή την απάντηση του ΥΠΠΟΑ δύο είναι τα σενάρια: Είτε το υπουργείο δεν είναι ενήμερο για το deal Μητσοτάκη με το Βρετανικό Μουσείο και μάλιστα διαφωνεί με αυτή την προοπτική, είτε το υπουργείο γνωρίζει το σκοτεινό σχέδιο του πρωθυπουργού λίγο πριν τις εκλογές και προσπαθεί να εξαπατήσει το πανελλήνιο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΥΠΠΟΑ:

«Η κυβέρνηση, από την αρχή της θητείας της, κινείται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ευαισθησία και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να υλοποιηθεί ο εθνικός στόχος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα και της επανένωσης τους στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό αναμφίβολα τεκμαίρεται από σειρά γεγονότων των τελευταίων δύο ετών: Από την απόφαση της ΟΥΝΕΣΚΟ, τον Σεπτέμβριο 2021, και την οριστική (sine die) επανένωση του θραύσματος Fagan, ως την μεταστροφή και τη στήριξη του ελληνικού αιτήματος από τη διεθνή κοινή γνώμη.

Επαναλαμβάνουμε, για μια ακόμη φορά, την πάγια θέση της χώρας μας ότι δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και κυριότητα των Γλυπτών, καθώς αποτελούν προϊόν κλοπής. Επομένως, ας σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να κορυβαντιά. Θα περιμέναμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια να μείνουν στην άκρη οι μικροκομματικοί υπολογισμοί και να υπάρχει συστράτευση όλων. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Για κάποιους πρώτος στόχος είναι η φθορά της κυβέρνησης, ακόμη και με ψέματα, αδιαφορώντας αν κάνουν ζημιά στη χώρα. Κρίμα».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This