ΣΥΡΙΖΑ: Μετράνε «προσωπικότητες» για τα ψηφοδέλτια

Στην Κουμουνδούρου αναζητούν υποψηφίους με εκτόπισμα, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα αμιγώς κομματικά και ιδεολογικά κριτήρια

Must Read

Οι εκπλήξεις που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ίσως αποδειχθούν χαμηλότερες από τις προσδοκίες που καλλιεργεί.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν αρκετοί στο κόμμα του, βλέποντας ότι, στην προσπάθειά του να σηματοδοτήσει την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ανδρέα, κινείται με βάση τη λογική «μάζευε κι ας είναι ρόγες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναθέσει στην MRB, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη διενέργεια πανελλαδικών σφυγμομετρήσεων, αναζητώντας υποψηφίους με εκτόπισμα στις τοπικές κοινωνίες και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα αμιγώς κομματικά και ιδεολογικά κριτήρια. Στην Αθήνα, για παράδειγμα, «μετρήθηκε» ακόμα και ο Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εδώ και κάμποσο καιρό διακρίνεται για την άκρως επιθετική ρητορική του απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αντιστοίχως, για την Περιφέρεια Αττικής -μια και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα ακολουθήσουν τις βουλευτικές- εξετάζονται σοβαρά πρόσωπα χαμηλού πολιτικού προφίλ, όπως ο καταξιωμένος πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος, εξαιτίας των «ενοχλητικών» απόψεών του για την οικονομία, προκάλεσε την οργή του Μαξίμου και του νέου ανθρώπου της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού Γιάννη Μπρατάκου.

Από την περασμένη Πέμπτη, που ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε από το σημαντικό ταξίδι του στη Βραζιλία, όπου παρέστη στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας Λούλα ντα Σίλβα με προσωπική πρόσκληση, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των εκλογικών του συνδυασμών. Αυτό, όμως, είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει.

Εχθροί και φίλοι σημειώνουν ότι δυσκολεύεται ακόμα και τώρα, παραμονές της κάλπης, να πείσει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο πρόβλημα της διακυβέρνησης.

«Πού είναι οι προτάσεις νόμου του κόμματος για σειρά θεμάτων που καίνε την κοινωνία;» αναρωτιέται μιλώντας με την «κυριακάτικη δημοκρατία» επιτελικό στέλεχος.

Είναι αλήθεια, για τους καλόπιστους συζητητές, ότι η διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε «κληρονομιά» στη Ν.Δ. ένα αναπαυτικό «μαξιλάρι» 37 δισ. ευρώ στον κουμπαρά, χάρη στο οποίο ο Χρήστος Σταϊκούρας κομπάζει αμετροεπώς σήμερα ότι ανακηρύχθηκε από ξένη εφημερίδα «υπουργός της χρονιάς». Όμως, από κει και πέρα, οι επιδόσεις του είναι, κατά γενική ομολογία, ισχνές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βεβαίως, όπως είναι πλέον κοινή συνείδηση, προσφέρει καθημερινώς ευκαιρίες για ηθική αποδοκιμασία. Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που έδωσε πρώτος το ατιμωτικό για ηγέτη σύνθημα της άγνοιας, ο ένας μετά τον άλλον βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν τι γινόταν στην αυλή τους, παράγοντας ένα φθηνό θέαμα που διαπαιδαγωγεί αρνητικά τους πολίτες.

Διαφθοράς και υποκλοπών συνέχεια

Στην Κουμουνδούρου δεν βάζουν το χέρι τους στη φωτιά ότι οι περιπτώσεις διαφθοράς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα σταματήσουν στην εξώπορτα του Χειμάρα. Ηδη στον φιλοκυβερνητικό Τύπο αφήνονται βαρύτατοι υπαινιγμοί για νέα ονόματα εθνικών αντιπροσώπων που έβαλαν το χέρι στο (κρατικό) μέλι.

Κι από την άλλη, είναι βέβαιο στους κύκλους της πολιτικής αγοράς ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών, ένα από τα πολλά με τα οποία βαρύνεται αυτή η κυβέρνηση, θα έχει βασανιστική συνέχεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το παρακράτος που δρούσε υπό τη σκέπη του. Ολα τα καλά χαρτιά, λένε, βρίσκονται αυτή την ώρα στη μεριά του Τσίπρα, ο οποίος έχει την πολυτέλεια να μαζέψει όλα τα λεφτά από το τραπέζι.

Στο σημείο αυτό αρχίζουν να «σκαλώνουν» στελέχη της μειοψηφίας -αλλά όχι μόνο αυτοί-, τα οποία θεωρούν ότι το κόμμα είναι προγραμματικά αδύναμο και ότι συσπειρώνεται μονοσήμαντα στον ελκυστικό στόχο της επανόδου στην εξουσία, με μοναδικό πιστοποιητικό μια χρηστή διαχείριση, που άφησε όμως πίσω της απογοήτευση και δυστυχία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This