Καιρίδης: «Παράνομο το αίτημα Τσίπρα στην ΑΔΑΕ με το οποίο ζήτησε πληροφορίες για επισυνδέσεις τρίτων προσώπων»

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «χρεοκοπημένο πολιτικά» κόμμα

Must Read

«Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ για να τα συζητήσουμε όλα» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στην Ολομέλεια.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «χρεοκοπημένο πολιτικά» κόμμα, που εδώ και τέσσερα χρόνια «δεν μπορεί να αρθρώσει εναλλακτική πολιτική και νομίζει πως με μια εξωθεσμική παρέμβαση μπορεί να επηρεάσουν το επικείμενο εις βάρους του εκλογικό αποτέλεσμα». «Ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο βουλευτής της ΝΔ έχει «δομικές και θεσμικές αμαρτίες» που «για να τις ξεπεράσει επενδύει σε τοξικότητα» και του καταλόγισε ότι «εργαλειοποιείτε τις Ανεξάρτητες Αρχές, που μέχρι χθες περιφρονούσατε και αποστρεφόσασταν».

Ο κ. Καιρίδης, χαρακτήρισε το αίτημα που κατέθεσε τον Δεκέμβριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ΑΔΑΕ «είναι παράνομο, στο βαθμό που δεν ζητούσε πληροφορίες για τον ίδιο, αλλά για τρίτα πρόσωπα».

Υποστήριξε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα «ήταν προσχηματικό για να δώσει το πρόσχημα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ να του δώσει πληροφορίες». Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, σημείωσε, «αντί να το απορρίψει το αίτημα Τσίπρα, δέχθηκε και του έδωσε πληροφορίες!» Τόνισε πως το Σύνταγμα και ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ «είναι απόλυτα ξεκάθαρα. Η ΑΔΑΕ έχει έναν και μόνο στόχο. Την προάσπιση του απορρήτου. Όλα τα υπόλοιπα ευγενή περί Δημοκρατίας αφορούν άλλους θεσμούς όπως την Δικαιοσύνη». Αναρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, «πότε άλλοτε στο παρελθόν, η ΑΔΑΕ έδωσε προσωποποιημένες πληροφορίες σε πολιτικούς αρχηγούς;».

Παράλληλα ζήτησε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να απαντήσει σε αυτό που αναγράφηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ότι «ζήτησε από μέλος της ΑΔΑΕ να αλλάξει την ψήφο του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This