Προσπαθούν να βγάλουν άχρηστο τον ακέραιο Ράμμο

Το Μαξίμου ενορχηστρώνει εκστρατεία σπίλωσης του προέδρου της ΑΔΑΕ με υπονοούμενα για σχέσεις με ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Η προσπάθεια σπίλωσης που εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες από το Μαξίμου εις βάρος του ακέραιου και ανεπίληπτου Χρήστου Ράμμου, ο οποίος αναδεικνύεται σε θεματοφύλακα της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, συνεχίστηκε και χθες με αμείωτη ένταση.

Ο ίδιος, απτόητος από τη σφοδρή επίθεση, ξεκαθαρίζει ότι η ΑΔΑΕ θα επιμείνει στους ελέγχους ασκώντας τα συνταγματικά της καθήκοντα, ενώ, απαντώντας στη μομφή του Γιάννη Οικονόμου ότι εμπλέκεται στον κομματικό ανταγωνισμό, υπογραμμίζει: «Θεωρώ βαθύτατα προσβλητικό για την τιμή και την υπόληψή μου τον ισχυρισμό ότι φιλοδοξώ να παίξω ρόλο πολιτικού παράγοντα. Από πού αντλεί τη διαπίστωση αυτή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Το παρελθόν μου επί 40 σχεδόν χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τέσσερα σχεδόν χρόνια στην ΑΔΑΕ το αποδεικνύει πέραν πάσης αμφισβητήσεως».

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής, με ομοβροντία επικριτικών σχολίων και με απαράδεκτους και απειλητικούς υπαινιγμούς για ποινικές ευθύνες του προέδρου της Αρχής, προσπάθησαν και χθες να αμφισβητήσουν το κύρος του έντιμου δικαστή, υποστηρίζοντας με ανάρμοστο τρόπο ότι διατηρεί προνομιακές σχέσεις με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τον χορό άνοιξε ο άνθρωπος ειδικών αποστολών του πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα». Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε απειλητικά ότι «υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις», προσθέτοντας πως «εάν ο κ. Ράμμος είχε διαπιστώσει ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση, όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό». Στο τέλος, μάλιστα, ανέφερε ότι επί τριάμισι χρόνια ο κ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να απαντήσει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ ότι «η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε κατόπιν αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που ο πρωθυπουργός, όπως ξεκαθάρισε, ουδέποτε έχει πράξει.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει έλεγχο πολιτικών φρονημάτων, ούτε δίκη προθέσεων» δήλωσε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «οι Αρχές πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητες». Εκ του αποτελέσματος, είπε, συμπεραίνεται ότι «υπήρχε προνομιακή σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ανακύπτουν ερωτήματα, όπως, για παράδειγμα, αν για τις κινήσεις της ΑΔΑΕ υπήρξε απόφαση της Ολομέλειας της Αρχής». Διερωτήθηκε μάλιστα -εφόσον προέκυψαν τα όποια στοιχεία- γιατί δεν ζητήθηκε ακρόαση από τον πρωθυπουργό προκειμένου να ενημερωθεί επισήμως, λέγοντας με έμφαση ότι το περιεχόμενο του φακέλου κυκλοφορεί σε διάφορα ΜΜΕ και ότι ο πρωθυπουργός το παρέλαβε τελευταίος. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, η στάση της ΑΔΑΕ εργαλειοποιήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση, ισχυριζόμενος εν κατακλείδι ότι πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης δεν είναι ο κ Ράμμος, αλλά ο κ. Τσίπρας.

«Αυτή η Υπηρεσιών Πληροφοριών, όπως λειτουργεί, είναι παντελώς άχρηστη δυστυχώς. Ή έχουμε μυστική υπηρεσία ή δεν έχουμε» σχολίασε με το γνωστό του ύφος κι ο Αδωνις Γεωργιάδης… Στους αντίποδες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αδιανόητη και βάναυση τη στοχοποίηση Ράμμου».

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι στο στόχαστρο της ίδιας αήθους επίθεσης βρίσκεται και η Κατερίνα Παπανικολάου, μέλος της ΑΔΑΕ, εξαιτίας της συνεργασίας που είχε παλαιότερα με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδη Μπαλτά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This