Σκληρή απάντηση Ξενογιαννακοπούλου στις νέες υποσχέσεις Μητσοτάκη προς τους ανέργους

«Τάζει προεκλογικά δουλειές και δηλώνει ως στόχο της επόμενης τετραετίας τους καλύτερους μισθούς, όταν με τις επιλογές του και τον νόμο Χατζηδάκη έχει διαλύσει το οκτάωρο και τις εργασιακές σχέσεις...», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ‘λεγαν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην οργισμένη απάντησή της στις νέες, προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τους άνεργους νέους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), «ο κ. Μητσοτάκης προκαλεί όταν αναφέρεται σε θετικό κυβερνητικό απολογισμό για τους εργαζόμενους, τάζει προεκλογικά δουλειές και δηλώνει ως στόχο της επόμενης τετραετίας τους καλύτερους μισθούς, όταν με τις επιλογές του και τον νόμο Χατζηδάκη έχει διαλύσει το οκτάωρο και τις εργασιακές σχέσεις, έχει επιβάλλει απλήρωτες ώρες εργασίας, έχει υπονομεύσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, έχει διαλύσει το ΣΕΠΕ και οδηγήσει σε εργοδοτική ασυδοσία, έχει απαξιώσει τον ΟΑΕΔ/ΔΥΠΑ και έχει επιβάλλει ποινολόγιο στους ανέργους».

«Η νέα γενιά, που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταδικάσει στην εργασιακή επισφάλεια, στην ελαστική και φθηνή εργασία χωρίς δικαιώματα και προοπτικές, θα δώσει δυναμικά το παρών και την απάντηση της στις εκλογές για την πολιτική και κοινωνική αλλαγή», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

«Αν με ρωτούσατε, κάνοντας τον κυβερνητικό μας απολογισμό, “πώς θα ιεραρχούσατε τις επιτυχίες της κυβέρνησης;” θα σας έλεγα ότι αυτό το οποίο έχει γίνει στην αγορά εργασίας από το Υπουργείο, από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, από όλα τα στελέχη που εμπλέκονται, θα ήταν πάρα-πάρα πολύ ψηλά στη δική μου προσωπική ιεράρχηση των επιτυχιών της κυβέρνησής μας. Γιατί πράγματι έχουμε καταφέρει και έχουμε εκσυγχρονίσει έναν οργανισμό, ο οποίος ήταν γνωστός ως ΟΑΕΔ, ο οποίος είχε πολλές αγκυλώσεις και να τον προσαρμόσουμε στις ανάγκες μίας αγοράς εργασίας η οποία μετεξελίσσεται πολύ γρήγορα», τόνισε ο Πρωθυπουργός σε μία από τις παρεμβάσεις του στη διάρκεια της συζήτησης.

«Υπάρχουν, πάρα πολλές επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα βγουν το επόμενο διάστημα, κοντά στις 200.000, με σημαντικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και από το καινούργιο ΕΣΠΑ. Στόχος μας είναι να ρίξουμε την ανεργία κάτω του 10%, κάποια στιγμή το 2024. Θεωρώ ότι είναι ένας στόχος ο οποίος είναι απολύτως εφικτός και η ΔΥΠΑ νομίζω ότι έχει ένα σημαντικό ρόλο να εισφέρει σε αυτή την προσπάθεια. Και πιστεύω ότι το επόμενο μεγάλο μέτωπο το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στην αγορά εργασίας, αφορά δύο πτυχές: Το πρώτο είναι πως θα καλύψουμε ανάγκες σε γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους, όπως ο τουρισμός, όπου ήδη βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εξεύρεσης δυναμικού. Και αυτό, ενδεχομένως, έχει να κάνει και με τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση που είναι η επανακατάρτιση και η απόκτηση πρόσθετων δεξιοτήτων σε μια αγορά εργασίας η οποία αλλάζει συνέχεια», ανέφερε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν μιλάμε για πολιτικές με πραγματικά προοδευτικό πρόσημο, είναι οι πολιτικές εκείνες οι οποίες τελικά δημιουργούν θέσεις εργασίας -και έχουμε δημιουργήσει παραπάνω από 250 χιλιάδες- και βέβαια η επόμενη μεγάλη πρόκληση, δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας είναι και οι μισθοί. Και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο ήδη γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι σημαντικό να προσαρμόζουν τις απολαβές τους και οι ίδιες οι επιχειρήσεις. Όσο οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, είναι δεδομένο ότι αυτό το μέρισμα ανάπτυξης πρέπει να περνάει και στους εργαζόμενους. Και έχουμε δει αύξηση των μέσων εισοδημάτων, των μέσων μισθών στον ιδιωτικό τομέα σημαντική, θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This