Η «Πολακιάδα» καλά κρατεί: Αποκαλύψεις, κόντρες και «καρφώματα»!

«Φωτιά» στο προεκλογικό πολιτικό σκηνικό - Ξέσπασμα από την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων - Μετωπική σύγκρουση ΝΔ-Τσαπανίδου

Must Read

Ένα νέο πολιτικό σήριαλ εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Λίγο πριν τις εκλογές και την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη «βουλιάζει» από τα σκάνδαλα που σκάνε το ένα πίσω από το άλλο, μία ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με την οποία «στοχοποίησε» δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζίτες, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, της Ένωσης Εισαγγελέων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.




Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις αναρτήσεις του και το θέμα αυτό, η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο θα το συντηρήσει, αλλά θα φροντίσει να βρίσκεται ψηλά σε όλη την προεκλογική περίοδο. Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης βρίσκεται η Κουμουνδούρου, από την οποία ζητά τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, αλλά και τη διαγραφή Νίκου Παππά.

Με τη σειρά του, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Τρίτη, θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση για να επιβεβαιώσει την παραπομπή Πολάκη στο Πειθαρχικό.







Μαργαρίτα Στενιώτη: «Συνταγματική εκτροπή»

«Είναι σοκαριστική η εικόνα των επικηρυγμένων προσώπων», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη, μιλώντας στην ΕΡΤ, για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η κ. Στενιώτη εξηγεί: «Σε δημοκρατικά πολιτεύματα δεν νομίζω ότι υπάρχουν δηλώσεις, όχι μόνο πολιτικού αλλά οποιουδήποτε προσώπου για ομαδικές εκκαθαρίσεις θεσμικών οργάνων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος (…) Η συγκεκριμένη ανάρτηση – η λίστα των ονομάτων, το κολάζ των φωτογραφιών – συνιστά συνταγματική εκτροπή. Διότι η ονομαστική στοχοποίηση, οι απειλές, οι προγραφές δικαστικών και δημοσιογράφων δεν συνιστούν μόνο έλλειψη σεβασμού στο κράτος δικαίου αλλά βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων «ήδη έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση αλλά θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της», διευκρίνισε η κ. Στενιώτη. «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, τίθεται θέμα συνταγματικής νομιμότητας».




Αναφερόμενη στο δεύτερο μέρος, το οποίο, όπως είπε, «παραβλέπουμε», συνιστά «μια προαναγγελία χειραγώγησης των θεσμών της Δικαιοσύνης. Ομιλεί περί εκδίωξης δικαστών, περί εθελουσίας εξόδου και δημιουργεί μία νέα σχολή δικαστών, μέσα από την οποία θα προσλάβουμε τα δικά μας παιδιά, τους δικούς μας δικαστές. Αυτά έρχονται σε αντίθεση με το κράτος δικαίου».

Στην ερώτηση, ποια θεωρεί ότι είναι τα αίτια μίας τέτοιας ανάρτησης, η κ. Στενιώτη απάντησε: «Δεν είναι μεμονωμένη η τοποθέτηση του κ. Πολάκη, έχει ξανακάνει τέτοιες δηλώσεις. Φανερώνει την αντίληψή του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Επιθυμεί μια χειραγωγημένη Δικαιοσύνη».

Αντίθετος με τις δηλώσεις Πολάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο επιλεκτικής εισαγγελικής παρέμβασης»

Στις χθεσινές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη αναφέρονται με κοινή τους ανακοίνωση οι τομεάρχες Διαφάνειας Γιάννης Ραγκούσης και Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος διευκρινίζοντας ότι «οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών».

Όπως σημειώνουν: «Διατυπώθηκαν ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο».

Αναφέρονται επίσης στην παρέμβαση της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Αθηνών «που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών», λέγοντας ότι «οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: «Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής. Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες κι επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη “θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία”, δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασία».

Κλείνοντας αναφέρουν: «Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για “Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».




Ανακοίνωση εκδόθηκε και για τη νέα ανάρτηση του κ. Πολάκη που αφορά τη Σοφία Νικολάου:

«Μετά τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παύλος Πολάκης για την αγορά πολυτελούς κατοικίας από την κ. Σοφία Νικολάου, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του και το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ» αναφέρει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ακολούθως, απευθύνεται προς την ηγεσία της ΝΔ λέγοντας: «Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλουν να τοποθετηθούν άμεσα και δημόσια».

Μ. Κριθαρίδης: Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν – Απαράδεκτη η εισαγγελική παρέμβαση

«Ο τρόπος με τον οποίο πολιτευόταν ο κ. Πολάκης, ήταν γνωστός στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το ίδιο γνωστή ήταν στον κ. Πολάκη και η ενσωμάτωση και παράδοση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο ολιγαρχικό σύστημα μετά την συνθηκολόγηση το βράδυ της 5ης Ιουλίου του ‘15. Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, «από εκεί κι έπειτα, το μόνο “νέο στοιχείο” που υπήρξε σε βάρος του Παύλου Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι πως για πρώτη φορά έθεσε ζητήματα όπως η κατάργηση της ΑΔΑΕ και του ΤΧΣ -χωρίς φυσικά ποτέ να αγγίζει ακόμα κι εκεί, τον κ. Στουρνάρα-, ζητήματα που μόνο το ΜέΡΑ25 έθετε, όταν ο κ. Πολάκης αποδεχόταν την “γραμμή” της συνθηκολόγησης της ηγεσίας του κόμματος του. Ενώ, το “βαθύ κράτος” που λέει, δεν είναι κάποιοι δημοσιογράφοι και δικαστές, που σαφώς και είναι μέρος του συστήματος, άλλοι όμως είναι αυτοί που το καθοδηγούν και τους τελευταίους μόνο το ΜέΡΑ25 τολμάει να κατονομάσει, μηνυόμενο κιόλας κι από τους αυτούς τους ίδιους, τους ολιγάρχες.

Όσον αφορά τέλος, στην εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση του κ. Πολάκη, αποτελεί αδιανόητη, απαράδεκτη και επικίνδυνη, για την ίδια την δημοκρατία πρακτική, την οποία και καταδικάζουμε. Είναι άλλωστε οι ίδιοι Εισαγγελείς και Δικαστές που δεν έχουν διατάξει την παραμικρή προκαταρτική εξέταση για σωρεία παρακολουθήσεων υψηλόβαθμων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πια!» καταλήγει η ανακοίνωση.




Οικονόμου: «Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας»

Για το θέμα έκανε δήλωση ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου:

«Η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνει τον κ. Τσίπρα αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του, που δεν είναι άλλος από τον πολακισμό. Ο πολακισμός είναι το ανώτατο στάδιο ενός είδους πολιτικής, του συριζαϊσμού, που εμπνεύστηκε, εξέθρεψε και γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας, καλύπτοντας συστηματικά τον κ. Πολάκη.

Παρότι ο κ. Πολάκης -σε ένα κρεσέντο φασισμού και τρομοκρατίας- απειλεί συμπολίτες μας, ο κ. Τσίπρας το μόνο που τολμά να του καταλογίσει είναι “προσωπική σταυροφορία” κατά του “καθεστώτος”, χωρίς ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τις φασιστικές του θέσεις, μέσω των οποίων στοχοποιούνται και προγράφονται άνθρωποι. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται, για πολλοστή φορά, ελάχιστος στη διαχείριση μεγάλων ζητημάτων. Ο κ. Πολάκης θα έπρεπε να έχει εκδιωχθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ χθες. Για να αντιμετωπίσει ο κ. Τσίπρας την πολιτική παθογένεια που δημιούργησε οφείλει όχι μόνο να κάνει το αυτονόητο, αλλά και να αποδοκιμάσει, λόγω και έργω, το μεδούλι του πολακισμού: την αμφισβήτηση των θεσμών, τις επιθέσεις στην Δικαιοσύνη, τη στοχοποίηση δημοσιογράφων, τη συκοφάντηση και στοχοποίηση ανθρώπων. Για να είναι πειστική η αποδοκιμασία της παθογένειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται επίσης η άμεση διαγραφή από το κόμμα και η απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια του ομόφωνα και αμετάκλητα καταδικασμένου για παράβαση καθήκοντος κ. Παππά. Εκτός κι αν ο παλαιότερος και στενότερος συνεργάτης του τον “κρατά” τόσο γερά, που μόνο όταν μάθουμε με τι θα καταλάβουμε πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν, μετά από μια ομόφωνη, καταδίκη να συμπορεύονται. Θα το μάθουμε, γιατί αργά ή γρήγορα όλα έρχονται στο φως».




Απάντηση Τσαπανίδου σε Οικονόμου: «Η υποκρισία σας περισσεύει»

Λίγο αργότερα, ήρθε και η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

«Κύριε Οικονόμου, η υποκρισία σας περισσεύει.

Πάει πολύ να μιλάτε για σεβασμό στους Θεσμούς, ενώ παρακολουθούσατε το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατεύματος.

Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δικαστών όταν κορυφαία στελέχη της παράταξης σας απειλούσαν με φυλακή και ότι «θα γδάρουν» δικαστικούς λειτουργούς.

Πάει πολύ να μιλάτε για στοχοποίηση δημοσιογράφων, όταν ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε από το βήμα της Βουλής «συμμορία» και «υπόκοσμο» δημοσιογράφους.

Για όλα τα παραπάνω η εισαγγελία ουδέποτε έδειξε την παραμικρή ευαισθησία, ανοίγοντας σήμερα έναν επικίνδυνο δρόμο ποινικοποίησης της πολιτικής.

Τέλος, εμείς έχουμε στο κόμμα μας στελέχη που έφεραν 250 εκ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο ενώ εσείς επιμένετε να κρατάτε όσους το ζημίωσαν με απευθείας αναθέσεις. Θα μας κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη».




«Χαρτοπόλεμος»…

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση της κ. Τσαπανίδου δυσκολευόμαστε να βρούμε τις διαφορές με αυτά που λέει ο κ. Πολάκης. Επί της ουσίας λένε ακριβώς τα ίδια. Το μόνο που λείπει είναι τα ονόματα και οι φωτογραφίες», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία σε απάντηση στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπης Τσαπανίδου.







Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This