Βορίδης: «Οργανωτικό ζήτημα» η νέα τροπολογία για τον Κασιδιάρη για την οποία παραιτήθηκε αρειοπαγίτης!

Must Read

Σε… οργανωτικό θέμα υποβάθμισε ο Μάκης Βορίδης την τροπολογία Κασιδιάρη που προκάλεσε παραιτήσεις στο Άρειο Πάγο!

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής υποστήριξε ότι η τροπολογία είναι «οργανωτικού χαρακτήρα», όμως δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, δεν άλλαξαν το οργανισμό δικαστηρίων που λέει ότι η σύνθεση είναι 5μελης… Θα συνεδριάσει η 10μελής σύνθεση και θα πει ότι δεν μπορεί να πάρει απόφαση γιατί δεν προβλέπεται σύνθεση με 10 μέλη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρνητικός (παρών ή καταψήφιση), το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει παρά τις ενστάσεις του, ενώ τα άλλα κόμματα καταψηφίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι επί της ουσίας η τροπολογία ορίζει ότι την απόφαση για το κόμμα Κασιδιάρη θα λάβει η ολομέλεια του Α Τμήματος του Αρείου Πάγου, ενώ ως τώρα αυτό γινόταν από 5 μέλη (εκ των 11) του Α Τμήματος.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης απέδειξε πόσο προχειρογραμμένη η τροπολογία επισημαίνοντας ότι δεν τροποποιεί τον Οργανισμό Δικαστηρίων, οπότε ελλοχεύει ο κίνδυνος η ρύθμιση «να πέσει από μέσα», δηλαδή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

«Θα σκεφτώ την πρόταση Καστανίδη» για τροποποίηση και του Οργανισμού Δικαστηρίων, σχολίασε ο Μ. Βορίδης.

«Ματάκι» ΣΥΡΙΖΑ στους αντισυστημικούς

«Στην ουσία της ρύθμισης η κυβέρνηση δεν έχει κάνει βήμα πίσω. Μένει ως έχει. Η συζήτηση είναι ένα ζήτημα οργανωτικού χαρακτήρα. Έχει όμως επαυξημένο βάρος και σημασία γιατί ανατίθεται στο Α Τμήμα το βάρος να κάνει ουσιαστικές κρίσεις», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε: «θέλουμε η κρίση να είναι ενισχυμένη; Να μην είναι διαβλητή; Να μην μπορεί να πει κάποιος ότι κάποιος, εν προκειμένου ο πρόεδρος του Α Τμήματος, τους διάλεξε; Εμφιλοχωρούσε μία καχυποψία; Η απάντηση είναι: ναι. Πως προστατεύεις την απόφαση; Ενισχύοντας και θωρακίζοντας την απόφαση. Δεν κατάλαβα γιατί προξένησε τόσο μεγάλη εντύπωση».

Ακόμη ο Μ. Βορίδης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν ψηφίζει την τροπολογία.

«Φαίνεται να υπάρχει ή να νομίζετε ότι υπάρχει ένα ακροατήριο οργισμένο με το πολιτικό σύστημα ου θέλει να το τιμωρήσει. Εσείς δεν θέλετε να αποκοπείτε από αυτό – δε λέω ότι αλιεύετε τους ναζιστές και τους φασίστες – και θέλετε να κλείσετε ένα ματάκι: εμείς δεν είμαστε με αυτούς πουν σας κυνηγήσανε», είπε και σχολίασε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: «γιατί δεν ψηφίσατε; Το ματάκι. Να κλείσουμε το ματάκι. Φαίνεται και στα ψηφοδέλτια. Μιθριδάτης. Αντώναρος, σκληρό αντισύστημα. Πολάκης. Μαθαίνω βάλατε και τον Παπαχριστόπουλο. Σκληρό αντισύστημα και αυτός, από τους ΑΝΕΛ».

Ζαχαριάδης: Τραγικό σήριαλ

«Έχει γίνει μία κατάσταση εδώ που μετατρέψατε σε τραγικό σίριαλ κάτι στο οποίο όλοι θα ομονοούσαν και είναι διαφήμιση της νοσηρής εκδοχής του κόμματος Κασιδιάρη», τόνισε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος επέκρινε τον Γιώργο Γεραπετρίτη για την πολυπραγμοσύνη» του: «βάζει τα τρένα σε λειτουργία, συναντά τον κ. Τζανερίκο, φτιάχνει την τροπολογία για τις ανεξάρτητες αρχές, καταργεί την εκτός σχεδίου δόμηση που είχε φέρει ο κ. Ταγαράς. Τι ικανός πολιτικός είναι που κάνει 4 πράγματα ταυτόχρονα και τα κάνει όλα λάθος;».

Καστανίδης: Ο Μητσοτάκης έπρεπε να απολογείται

Οξύτατη επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε στην Επιτροπή της Βουλής ο Χ. Καστανίδης με αφορμή όσα είπε ο πρωθυπουργός στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης για την τροπολογία Κασιδιάρη.

«Ενοχλήθηκα από τη δήλωση Μητσοτάκη στον Εύοσμο. Εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα. Ο πρώτος που έπρεπε να απολογείται είναι ο ίδιος. Είναι η τρίτη απόπειρα που κάνετε ω κυβέρνηση. Είχα προειδοποιήσει ότι θα χρειαστεί και στην πρώτη και στη δεύτερη φορά να έρθει τροποποίηση. Δεν έχει το παραμικρό συναίσθημα ευθύνης ο πρωθυπουργός και απειλεί τους άλλους; Η ρύθμιση πουν φέρνετε κινδυνεύει να καταπέσει από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Θα σας παρακαλέσω να μας ακούσετε. Όσες φορές το κάνατε δεν έχασαν ούτε η νομιμότητα, ούτε οι πολίτες ούτε η δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Ο Χ. Καστανίδης πρότεινε δύο εναλλακτικές:

α) όταν κρίνονται θέματα εγκληματικών οργανώσεων απευθείας η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

β) αφού κρίνει το Α Τμήμα σε 5μελή σύνθεση να υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεως με σύγκλιση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου εντός της επομένης ημέρας.

«Είμαι μάλλον αρνητικός να επιληφθεί η Ολομέλεια γιατί φτιάχνουμε μία ειδική αρμοδιότητα και μεις θέλουμε να μην αλλάξουμε τις αρμοδιότητες», σχολίασε ο Μ. Βορίδης.

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη είπε ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ένστασης κατά την διαδικασία στον Άρειο Πάγο ώστε να αποφασίζει η Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This