Ακραία πρόκληση! Προεκλογικό σποτ του Ερντογάν που δείχνει υπό κατοχή τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου!

Αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία με τις ευλογίες του... Άδωνι

Must Read

Σάλο έχει προκαλέσει το νέο προεκλογικό σποτ του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μόλις ένα μήνα μετά την βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα στην Τουρκία, επανέρχεται με το αφήγημα της… «Γαλάζιας Πατρίδας»!

Στο τηλεοπτικό σποτ του AKP το οποίο δημοσιεύτηκε στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος, φαίνονται τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να βρίσκονται υπό τουρκική κατοχή.  Συγκεκριμένα, τα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, όπως επίσης και η δυτική Θράκη εμφανίζονται κάτω από τουρκική κατοχή.

Η εγκληματική αδράνεια του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος πιάστηκε στον ύπνο όταν οι Τούρκοι κατοχύρωναν το «Turkaegean» φαίνεται ότι έχει δώσει γερό «πάτημα» στον Σουλτάνο να αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία, την ώρα μάλιστα που το Αιγαίο διαφημίζεται ως… τουρκικό σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ.

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου

Μόλις χθες, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες μέρες πριν την προσφυγή στις τουρκικές κάλπες προχώρησε σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας.

Με συνέντευξη που έδωσε την Δευτέρα στο κανάλι TV100, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν νησάκια και βραχονησίδες υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς! Το ίδιο ακριβώς είχε ισχυριστεί άλλωστε προ ημερών και σε άλλη του συνέντευξη.

Φανερά ενοχλημένος από τις δηλώσεις τόσο της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, όσο και του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, δήλωσε ότι «δεν είναι δική τους δουλειά» και τέτοιου είδους τοποθετήσεις προκαλούν «σκαμπανεβάσματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις»!

Και συνέχισε τις προκλήσεις, αναφερόμενος και στα Ίμια: «Υπήρξε κρίση Ιμίων; Υπήρξε. Τότε, οι κυβερνήσεις είπαν “ας ξεκινήσουμε διερευνητικές συνομιλίες”. Κι εμείς τις συνεχίσαμε. Επειδή ήταν ένα θετικό βήμα. Συζητάμε το πώς να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αλλά τώρα, όταν απαιτείς εναέριο χώρο 10 μιλίων πάνω από χωρικά ύδατα 6 μιλίων και το αεροσκάφος μας εισέρχεται σε αυτόν τον εναέριο χώρο, σε αυτά τα 4 μίλια, που διεκδικούν, αλλά δεν είναι δικά τους, αυτό αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Και τότε αρχίζουν και λένε “τον παραβιάσατε”.

Ομοίως, υπάρχουν νησάκια και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν είναι σαφής, μιλάω για τις συνθήκες της Λωζάνης το ’23 και των Παρισίων το ‘47, των οποίων η κυριαρχία δεν καθορίζεται με σαφήνεια από τις συμφωνίες. Εμείς λέμε δικαίως ότι “είναι δικές μας”. Η Ελλάδα λέει επίσης ότι είναι “δικές μας” και τότε ξεσπάει ένταση», είπε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Και συνεχίζοντας: «Πέρυσι, όπως γνωρίζετε, στις 14 Μαρτίου, ο πρόεδρός μας είχε ένα γεύμα με τον Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη και μετά από αυτό το γεύμα είπε: “Ας ενισχύσουμε το διάλογο μεταξύ μας, ας μην εμπλέκουμε άλλες χώρες ανάμεσά μας”, δηλαδή ας προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας σε διμερές επίπεδο, είτε να γίνει αυτό με διπλωματία, είτε με διαπραγματεύσεις, είτε μέσω δικαστηρίου. Μιλάω για πέρυσι. Αλλά όταν ο Μητσοτάκης πήγε στην Ουάσιγκτον και άσκησε πιέσεις εναντίον για τα F-16 μας, ο πρόεδρός μας -αναπόφευκτα- θύμωσε.

Τώρα, με το σεισμό, έχουμε εισέλθει και πάλι σε μια περίοδο εξομάλυνσης. Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, τους είπαμε ότι μια εβδομάδα μετά από εμάς έχετε εκλογές. Αφού τελειώσουν οι εκλογές, ας συζητήσουμε πώς θα λύσουμε αυτά τα θέματα σε ένα πιο ειλικρινές περιβάλλον. Με άλλα λόγια, καταλήξαμε σε μια συμφωνία. Αλλά αύριο όλο και κάτι άλλο συμβαίνει, ξεσπά ένταση… Να σήμερα πάλι, λες και είναι δική τους δουλειά να ασχολούνται, και η πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Άμυνας έκαναν δηλώσεις για τη λεγόμενη ‘γενοκτονία’. Ο υπουργός Άμυνάς τους επισκέφθηκε πρόσφατα την Τουρκία.  Όσο δεν λύνονται αυτά τα προβλήματα με την Ελλάδα, άλλοτε θα τρωγόμαστε, όπως το θέτετε, και άλλοτε θα υπάρχει μια πιο θετική ατμόσφαιρα».

«Η διαφορά μας είναι μία» – Το ΥΠΕΞ για τις εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ είπε λακωνικά ότι «η διαφορά μας είναι μία» και χαρακτήρισε τα όσα ειπώθηκαν «εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία». Συγκεκριμένα, είπε ο κ. Αρναούτης:

«Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η διαφορά μας είναι μία. Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία να μετατραπεί σε δημόσιο διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».

Διαβάστε ακόμη: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This