Ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ: Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ακολουθούν Σκυλακάκης και Στυλιανίδης

Τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες στην πρώτη εκλόγιμη εξάδα - Τα πρώτα λόγια των υποψηφίων

Must Read

Την Ειρήνη Αγαπηδάκη επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς εκλογές της 21ης Μαΐου.

Κίνηση συμβολική κατά τον Πρωθυπουργό, καθώς αναδεικνύει τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ζήτημα, καθότι υπήρξε συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ στη συνέχεια διετέλεσε ΓΓ Δημόσιας Διοίκησης. Να προσθέσουμε εδώ ότι η κ. Αγαπηδάκη (ψυχολόγος) είναι στενή φίλη με τον Απόστολο Δοξιάδη

Στην επόμενη εκλόγιμη θέση τοποθετήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ στην τρίτη θέση φιγουράρει ο ανύπαρκτος και αποτυχημένος Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης.

Η Ιωάννα Λυτρίβη, διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού), τοποθετήθηκε στην 4η εκλόγιμη θέση, ενώ στην 5η, ο Γιώργος Σταμάτης γ.γ. Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Τέλος, η οικονομολόγος Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πολιτική, θα είναι στην 6η και τελευταία εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Ιωάννα Λυτριβή – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου
  • Θα αποδειχθεί άραγε Dream Team, ή μήπως… συντριμ-τιμ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Πριν παρουσιάσει τους υποψήφιους, ο Πρωθυπουργός είπε:

«Επέλεξα πρόσωπα που έχουν τη δική της τους διαδρομή σε πολλούς τομείς. Πιστεύω ότι έχουν να προσθέσουν κάτι ουσιαστικό στον δημόσιο διάλογο. Το να εκτεθεί κανείς στον πολιτικό στίβο και στον δημόσιο διάλογο δεν είναι εύκολο. Δίνουμε τη δυνατότητα να εκτεθούν σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία και να εκπροσωπήσουν την παράταξη. Αυτή είναι η φιλοσοφία του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ. Πιστεύω ότι κάνουμε μία τομή σε σχέση με αυτό που συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο celebrities αυτό».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως την επόμενη τετραετία, εφόσον επανεκλεγεί, είναι δέσμευσή του «να επιτύχουμε μεγαλύτερες συγκλίσεις, ώστε να ψηφίζουμε από το μόνιμο τόπο διαμονής» και σημείωσε πως «είναι ειρωνικό αυτοί που δεν το ήθελαν και καταψήφισαν το νόμο που φέραμε, να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Τα πρώτα λόγια των υποψηφίων

  • Ειρήνη Αγαπηδάκη:

«Να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο. Η ΝΔ αφουγκράζεται τα προβλήματα της εποχής μας. Ο πολίτης αναζητά αυτούς που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα. Αυτή είναι η δέσμευσή μας».

  • Θεόδωρος Σκυλακάκης:

«Είναι βαθύτατη η τιμή να είμαι στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου. Με τιμά η εμπιστοσύνη σας. Αυτό είναι το επιστέγασμα της πολιτικής μου πορείας. Προσπάθησα να κάνω φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Αυτή ήταν η πιο φιλελεύθερη τα τελευταία 35 χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια έγιναν αποδεκτές από τους πολίτες. Στις 21 Μαΐου θα αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας».

  • Χρήστος Στυλιανίδης:

«Σε ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή. Είναι και μεγάλη ευθύνη. Αποδέχθηκα την πρόσκληση – πρόκληση. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι και έλαχε η τύχη να έχουμε στο πηδάλιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σας ομολογώ ότι σε όλες μου τις επαφές στο εξωτερικό φαίνεται η εκτίμηση προς τον πρωθυπουργό. Προέχει που θα οδηγηθεί ο ελληνισμός. Να δούμε όλοι ποιο είναι το συμφέρον. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα να πω όχι. Ευχαριστώ που συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια».

  • Ιωάννα Λυτρίβη:

«Σας ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη σας. Είναι σπουδαία η πρόκληση. Η πολιτική είναι μια καθημερινή άσκηση για την καλυτέρευση της ζωής των άλλων. Σπούδασα πολιτικές επιστήμες και είχα την ευκαιρία να δω τις πολιτικές στο πεδίο. Πολλές φορές διαπίστωσα πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη. Η δουλειά στη βάση είναι κρίσιμη και καθοριστική. Οι νέοι αισθάνονται το έλλειμα της εκπροσώπησης. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία στη συμπόρευση στα δύσκολα».

  • Γιώργος Σταμάτης:

«Είναι τιμή για μένα και την οικογένεια μου. Οι γονείς μου είναι περήφανοι για τον γιο τους και τη χώρα τους. Να δούμε αυτούς που δεν τους έβλεπε κανείς. Έτσι ξεκίνησε η επαφή μου με τον κ. Μητσοτάκη. Κάθε πολίτης πρέπει να ξέρει ότι υπάρχει κράτος και ένας πρωθυπουργός που μεριμνά για όλους. Ένας φίλος μου άστεγος στο λιμάνι είπε: Όταν ο άνθρωπος που μίλησε στο Κογκρέσο έρχεται στο λιμάνι για να δει πώς ζούμε και να μας βοηθήσει, τότε και η Ελλάδα και εμείς έχουμε την πραγματική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

  • Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου:

«Ευχαριστώ για τη μεγάλη αυτή την τιμή. Έχω μεγάλο άγχος, αλλά δεν έχω εμπειρία στην πολιτική. Ανήκω σε μια γενιά που έζησε κρίσεις και πλέον έχω και 2 παιδιά. Η Ελλάδα αλλάζει και θέλω να είμαι μέρος αυτής της αλλαγής».

Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ απαρτίζουν οι:

1. Ειρήνη Αγαπηδάκη

2. Θεόδωρος Σκυλακάκης

3. Χρήστος Στυλιανίδης

4. Ιωάννα Λυτρίβη

5. Γιώργος Σταμάτης

6. Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

7. Μαρία Πολύζου

8. Γεωργία Βαχαρίδη

9. Νίκος Παπαϊωάννου

10. Νίκος Κορογιαννάκης

11. Μαρία Διοΐλη – Διαμαντοπούλου

12. Άννα Καστάνη

13. Σπύρος Καρανικόλας

14. Πορφυλένια Κανελλοπούλου

15. Αντώνης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This