«Ντροπή σου κ. Μητσοτάκη» – Οργή για την ασέβεια στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών!

Τέσσερις συγγενείς θυμάτων των Τεμπών απαντούν μέσω της «δημοκρατίας» στον Πρωθυπουργό

Must Read

Ενα δεύτερο κύμα οργής ξέσπασε μετά την πρωτοφανή ασέβεια του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βάρος των συγγενών των ανθρώπων που χάθηκαν στο έγκλημα των Τεμπών. Το κρεσέντο αλαζονείας και έλλειψης κοινωνικής ενσυναίσθησης του πρωθυπουργού πυροδότησε οργή και αγανάκτηση στις τάξεις των συγγενών των θυμάτων.

Η πρωτοφανής κατηγορία πως οι συγγενείς που κατέθεσαν τη μήνυση και διαδηλώνουν για τα Τέμπη εργαλειοποιούν το ζήτημα ήταν μια δεύτερη μαχαιριά απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εδώ και τρεις μήνες προσπαθούν να κλείσουν τις πληγές τους και να βρουν δικαίωση για τους ανθρώπους τους. «Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί, αν θέλετε, τέτοιου είδους συμπεριφορές» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

O Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξενούμενος του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σε μια συνέντευξη που θα τού μείνει αξέχαστη για όλους τους λάθος λόγους…

Σε αυτή την αθλιότητα, που όμοιά της δεν έχει διανοηθεί να ξεστομίσει άλλος πρωθυπουργός, την απάντηση δίνουν οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι μιλώντας στη «δημοκρατία» κατακεραυνώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θυμίζουν αυτό που είχε πει η «κυριακάτικη δημοκρατία» στο φύλλο της 12ης Μαρτίου: «Την οργή των νεκρών να φοβάστε».

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων από τα Τέμπη, έχασε την κόρη της

«Δεν φταίμε εμείς που τα παιδιά μας σκοτώθηκαν πριν από τις εκλογές» ήταν η αποστομωτική απάντηση που έδωσε μέσω της «δημοκρατίας» στον πρωθυπουργό η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων από τα Τέμπη. «Είναι αστείο και ντροπιαστικό να ακούγεται πως χρησιμοποιούμε τον θάνατο των παιδιών μας για πολιτικούς λόγους» είπε, θυμίζοντας πως στα Τέμπη έχασε την κόρη της. «Εμείς ούτε πολιτικοί είμαστε ούτε λειτουργούμε με βάση τα χρώματα και τα κόμματα. Εμείς είμαστε άνθρωποι απλοί, που ζητούμε δικαίωση για τα παιδιά μας».

«Είναι δυνατόν να κατηγορούμαστε από τα πιο επίσημα χείλη ακόμα και γι’ αυτό;» αναρωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας παραπάνω από τρεις φορές τη λέξη «ντροπή». Οσον αφορά τη μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, η κυρία Καρυστιανού ήταν αιχμηρή, τονίζοντας πως η απόφαση ήρθε λόγω των καθυστερήσεων που έχουν λάβει χώρα στην ανακριτική διαδικασία, με μοναδικό στόχο «να επισπευσθούν οι έρευνες και οι εξελίξεις».

«Η μήνυση δεν αφορά μόνο την τωρινή κυβέρνηση. Αφορά 17 πρόσωπα που είχαν ευθύνη από το 2006 και μετά. Ολοι είναι δυνητικά ένοχοι, γιατί όλοι γνώριζαν» είπε, στρέφοντας τα βέλη της κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή. «Ειδικά ο κύριος Καραμανλής γνώριζε. Και αυτό φαίνεται από τα εξώδικα των εργαζομένων που είχε λάβει, παίρνοντας όμως την ευθύνη να λειτουργούν» είπε, αναφωνώντας: «Μας έκλεισε τα σπίτια. Εμάς δεν μας νοιάζουν ούτε τα πολιτικά παιχνίδια ούτε οι πολιτικές ευθύνες, μας νοιάζουν οι ποινικές ευθύνες ώστε να υπάρξει δικαίωση και απόδοση ευθυνών».

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης στα Τέμπη έχασε τη σύζυγό του, Βασιλική Χλωρού, μητέρα τεσσάρων παιδιών

«Ο Μητσοτάκης δεν ήταν κύριος ποτέ, δεν είναι ούτε και θα είναι. Αν νομίζει ότι είναι αθώος, ας παραιτηθεί από την ασυλία του» ήταν η απάντηση του Χρήστου Κωνσταντινίδη -ο οποίος έχασε τη σύζυγό του Βασιλική Χλωρού στα Τέμπη– σε όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εργαλειοποίηση είναι η ασυλία που έχουν ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές» συνέχισε, εξηγώντας πως «κάποιος που έχει ασυλία δε σημαίνει ότι είναι και αθώος του εγκλήματος. Αν νομίζει ότι είναι, ας παραιτηθεί από το δικαίωμα αυτό και ας αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Από το ραντάρ των συγγενών των θυμάτων δεν λείπει όμως και ο (αν)αρμόδιος υπουργός Καραμανλής. «Προέρχομαι από οικογένεια καραμανλικών, αλλά είναι απαράδεκτο που αυτός ο άνθρωπος επιμένει να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης.

Οσον αφορά τις μηνύσεις, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε πως «αυτοί που μηνύσαμε είναι όλοι αναλώσιμοι, εκλεγμένοι ή διορισμένοι, και οι δικαστές δεν έχουν να τους φοβούνται! Αυτοί που είναι αναντικατάστατοι είναι οι 57 νεκροί, οι δεκάδες τραυματίες, οι εκατοντάδες επιβάτες του τρένου που βλέπουν ακόμη εφιάλτες στον ύπνο τους και οι συγγενείς. Είναι όσοι χάθηκαν στο Μάτι, πέθαναν από κορονοϊό, όσοι κάηκαν στις πυρκαγιές της Ηλείας, αυτοί είναι αναντικατάστατοι».

Από τα βέλη του δε γλιτώνει ούτε ο δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη από τον πρωθυπουργό: «Θέλουμε να πούμε στον κ. Χατζηνικολάου ότι έχει κάνει δύο λάθη. Η απεργία δεν ήταν χθες (σ.σ.: την Τρίτη) αλλά στις 30 Μαΐου και η μήνυση που καταθέσαμε είναι κατά των 16 ατόμων που θεωρούμε υπεύθυνα για το έγκλημα με βάση τις ιδιότητές τους». Απαντώντας σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, ο κ. Κωνσταντινίδης σημειώνει ότι «δεν έχει γίνει τίποτα για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους, παρ’ όλα αυτά τα δρομολόγια ξεκίνησαν» και αποκαλύπτει ότι η επόμενη κίνηση του Συλλόγου «Τέμπη 2023» θα είναι να ζητήσει την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων προκειμένου να μπει επιτέλους μία τάξη.

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος ζήτησε να αποκαλούμε την αδικοχαμένη σύζυγό του «μητέρα τεσσάρων υπέροχων παιδιών, ηρωίδα στη ζωή, δολοφονηθείσα από την Ελλάδα που τόσο αγάπησε», θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλους: «Δεν τους φοβόμαστε. Αυτοί θα πρέπει να φοβούνται αν η Δικαιοσύνη κάνει το έργο της και αποκαλυφθεί ποιος είναι αυτός που κάνει εργαλειοποίηση».

Ο 18χρονος Άγγελος Τσιαμούρας, επιβάτης του μοιραίου Intercity, ήταν μεταξύ εκείνων που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό άλλων επιβατών

Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης ήταν όμως και ο Αγγελος Τσιαμούρας, ο οποίος επέζησε από τα Τέμπη. «Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός είναι βαριές και άστοχες» είπε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούν να κατηγορούνται οι συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν και ζητούν δικαίωση ότι εργαλειοποιούν ή εργαλειοποιούνται».

«Ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί. Είναι εκτός τόπου και χρόνου» εξήγησε, αποφεύγοντας να ονοματίσει αλλά φωτογραφίζοντας τον πρωθυπουργό. «Είμαι μαζί τους, η υπόθεση πρέπει να πάει μέχρι τέλους και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν».

Η Σμαρώ Οικού στα Τέμπη έχασε τον αδελφό της, Δημήτρη, ο οποίος ήταν ο μηχανοδηγός που επέστρεφε σπίτι του

«Το σχόλιο του πρωθυπουργού είναι απαράδεκτο και δείχνει σαν να μην έχει καμία αντίληψη του τι έχει συμβεί και τι περνούν οι συγγενείς των θυμάτων, των επιζώντων και των τραυματιών του εγκλήματος στα Τέμπη. Οι νεκροί μας, κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχουν κομματική ταυτότητα και η ζωή μας δεν κινείται γύρω από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οπως εμείς ως Ελληνες πολίτες πρέπει να εμπιστευτούμε τη Δικαιοσύνη, το ίδιο ζητάμε να γίνει και για την κυβέρνηση. Να αρθεί η ασυλία όλων και να βρεθούν όλοι ενώπιον της Δικαιοσύνης, ποιοι είναι αθώοι και ποιοι ένοχοι. Χθες τα μάζεψαν και εννοούσαν τους μηχανοδηγούς. Εμένα ο αδελφός μου, ο Δημήτρης Οικού, ήταν ο μηχανοδηγός που επέστρεφε με το τρένο. Αυτό για έμενα ήταν ακόμα μεγαλύτερη ασέβεια» είπε η Σμαρώ Οικού, που έχασε τον αδελφό της.

Έντονη αντίδραση και των μηχανοδηγών που για ακόμα μία φορά στοχοποιούνται

Η δήλωση-πρόκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση των μηχανοδηγών, οι οποίοι για ακόμα μία φορά στοχοποιούνται από την κυβέρνηση, με μοναδικό στόχο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες της για την κατάσταση των σιδηροδρόμων.

Το γεγονός ότι, αντί συγγνώμης, ο πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί στον ίδιο προσωπικά προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη οργή στον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών. Ο Κώστας Γενηδούνιας ενημερώθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επιμένει πως η κατηγορία του περί εργαλειοποίησης αφορά το γεγονός πως ο ίδιος είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κυριότερο είναι ότι εμείς, ακριβώς για να μην κατηγορηθούμε για πολιτική εκμετάλλευση του δυστυχήματος των Τεμπών, εξαγγείλαμε την απεργία μας για τις 30 Μαΐου και όχι προεκλογικά. Κι αυτό γιατί, παρότι ο ΟΣΕ είχε δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις για τις 14 Μαΐου, δεν τις τήρησε. Θέλω επίσης να τον ενημερώσω ότι κι εμείς θρηνήσαμε 11 θύματα και να απευθύνω ένα ερώτημα: αφού δεν θέλουν εμένα ως συνομιλητή επειδή είμαι ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν δέχθηκαν να συναντηθούν με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών που ήρθε στην Αθήνα; Προφανώς επειδή θα τους έλεγαν τα ίδια. Στην τελική, εάν το πρόβλημα είμαστε εμείς οι κακοί συνδικαλιστές, δεν κάναμε 15 απεργίες τα τελευταία χρόνια, εξώδικα στέλναμε με συγκεκριμένα προβλήματα που δεν λύθηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Γενηδούνιας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This