Ο Τσίπρας… πάγωσε τη Σκορδά: «Τι να λέω για τον Μητσοτάκη; Τι γκόμενος είσαι εσύ;»

Must Read

Καλεσμένος στην εκπομπή «πρωινό μας» της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και μεταξύ άλλων που ειπώθηκαν, το ενδιαφέρον τράβηξε μια στιχομυθία με την παρουσιάστρια, η οποία είπε πως δεν καταλαβαίνει γιατί να γίνονται στην πολιτική αναφορές επί προσωπικού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξηγήσει πως όταν ένας άνθρωπος κυβερνά μια χώρα είναι λογικό να υπάρχουν, πέρα από τις πολιτικές διαφωνίες και προσωπικές αναφορές, γιατί το backround είναι αυτό που καθορίζει και τη συμπεριφορά ενός ηγέτη και είπε συγκεκριμένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η «έλλειψη ενσυναίσθησης».

Η Φαίη Σκορδά επέμεινε ότι δεν θα έπρεπε να λέγονται προσωπικά πράγματα και ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Και τι να λέω; Τι γκόμενος είσαι εσύ

Τα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Πρωινό μας» και την Φαίη Σκορδά

Στην πολιτική είσαι αναγκασμένος να παίρνεις δυσάρεστες αποφάσεις. Όταν απευθύνεσαι στον ελληνικό λαό με ένα Συμβόλαιο Αλλαγής, δε μπορείς να δώσεις το δικαίωμα σε κανέναν να το αμφισβητεί.

Για τη μεσαία τάξη που αδικήθηκε, όχι μόνο δεν θα υπάρξουν επιπλέον εισφορές, θα υπάρξει αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για όλους, ρύθμιση χρεών, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Είμαι αποφασισμένος να τηρήσω κατά γράμμα αυτό το Συμβόλαιο.

Ο Κατρούγκαλος που έκανε ένα λάθος είναι εκτός με τη δική του ευθιξία και τη δική μου αποφασιστικότητα. Ο Καραμανλής των Τεμπών είναι εντός ψηφοδελτίων και θέλει να ξεπλυθεί με την ψήφο του ελληνικού λαού. Πώς το έλεγε ο Κουτσούμπας; Αυτοί είμαστε. Συγκρίνετέ μας.




Πρέπει να καταλάβουμε τον τρόπο που οι νέοι επικοινωνούν και σκέφτονται – να τους ακούσουμε. Δεν είναι εύκολο, μη νομίζουν ότι ξέρουμε τους κώδικες επικοινωνίας τους. Αλλά σίγουρα μπορούμε να αντιληφθούμε ότι είναι ίσως η πρώτη γενιά νέα γενιά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, που αισθάνεται ότι θα ζήσει χειρότερα από τους προηγούμενους και αυτό είναι κάτι που πρέπει πολύ βαθιά να μας προβληματίσει και ως χώρα και ως κοινωνία και ως πολιτικούς.

Πάρα πολύ κρίσιμο είναι το ζήτημα της στέγης. Πώς θα φτιάξουν οικογένειες, όταν μέχρι τα 35 τους ζουν στα παιδικά τους δωμάτια; Στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία της Eurostat, έχουμε τα ακριβότερα ενοίκια και τους χαμηλότερους μισθούς. Γι` αυτό έχουμε μελετήσει, εκπονήσει και ανακοινώσει ένα πολύ συγκροτημένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης που δεν εξαντλείται μονάχα στην επιδότηση ενοικίου.




Είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 54 γυναικοκτονίες. Είναι τρομακτικό νούμερο.

Όταν εμείς ξεκινήσαμε να λέμε ότι πρέπει να καθιερωθεί ο όρος «γυναικοκτονία», κάποιοι πολύ συντηρητικοί μας λέγανε ότι είμαστε «αριστερούληδες και φλούφληδες» και ότι «δεν υπάρχει αυτός ο όρος». Το να καθιερώσεις σήμερα τη γυναικοκτονία ως νομικό όρο είναι ένα alarm προς την κοινωνία.

Η μεγάλη τομή που κάναμε στους ποινικούς κώδικες είναι ότι πλέον δεν χρειάζεται η απόδειξη του βιασμού, αρκεί η μη συναίνεση του θύματος. Είναι η μετάφραση του «όταν λέμε Όχι εννοούμε Όχι» στο νομικό πλαίσιο, διότι μέχρι τότε μία γυναίκα έπρεπε να περάσει ένα δεύτερο βιασμό στο δικαστήριο για να αποδείξει τον βιασμό της.

Όταν προχωρήσαμε στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, είχε βγει ο κ. Μητσοτάκης και…συνομιλούσε με έναν εξωγήινο στον Υμηττό.

Επόμενα βήματα μετά το σύμφωνο συμβίωσης: Δικαίωμα γάμου και τεκνοθεσίας. Έχω ομόφυλα ζευγάρια φίλων, τα παιδιά τους είναι φίλοι με τα παιδιά μου στο σχολείο, και βλέπω ότι τα παιδιά θέλουν ένα πράγμα: Αγάπη.




Όταν πας κάθε τρεις και λίγο στον φράκτη και φωτογραφίζεσαι λες και είσαι ο Τραμπ, μετά μη μας φωνάζεις κιόλας επειδή η Ακροδεξιά γιγαντώνεται. Και όταν παίρνεις διαρκώς στο εσωτερικό σου στελέχη της Ακροδεξιάς. Πριν από 15 χρόνια, όταν αρχηγός της ΝΔ ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ούτε που θα διανοούνταν κανένας ότι ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης θα ήταν κεντρικά στελέχη της.







Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This