Ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη

Να αρθεί η βουλευτική ασυλία της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Must Read

Την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα εννέα ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας (S&D, RE και Πράσινοι), έξι ψήφισαν κατά (ΕΛΚ και ECR) ενώ δύο απείχαν (ID).

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ζήτησε την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας λόγω της έρευνας για «γεγονότα που μπορεί να αποτελούν εξαπάτηση των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Σπυράκη βαρύνεται από την νομική ευθύνη για πράξεις συνεργατών της και κατηγορείται για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στις αποδοχές που ελάμβανε συνεργάτης της χωρίς να εμφανίζεται στο Στρασβούργο.

Συγκεκριμένα φέρεται να υπήρξαν παρατυπίες σε δύο περιπτώσεις:

  • Κοινοβουλευτικός συνεργάτης (Accredited Ρarliamentary Αssistant – APA) δεν ήταν παρών στον τόπο εργασίας του στις Βρυξέλλες μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2020 για να ασκήσει τα καθήκοντά του
  • Είσπραξη αποζημιώσεων για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από δύο συνεργάτες APA της Σπυράκη μεταξύ Νοεμβρίου 2014 – Φεβρουαρίου 2020 για τον πρώτο, και Ιουλίου 2014 – Φεβρουαρίου για το δεύτερο

Σημειώνεται ότι η ίδια όπως ανακοίνωσε, έχει εξοφλήσει στη Βουλή όλα τα αχρεωστήτως καταβληθέντα μέχρι σήμερα ποσά, ωστόσο ερευνώνται οι ποινικές της ευθύνες. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This