Ορκίστηκε το υπουργικό συμβούλιο – «Καλό δρόμο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος στη νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ένας Υπουργός έδωσε πολιτικό όρκο - Το πρόγραμμα των τελετών παράδοσης–παραλαβής στα Υπουργεία - Αύριο το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας Κυβέρνησης

Must Read

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των 63 (23 Υπουργοί και 39 αναπληρωτές Υπουργοί και υφυπουργοί – 15 γυναίκες) μελών της νέας Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλοι οι νέοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, πλην του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνου Τσακλόγλου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο.




Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.




Ακολουθούν οι τελετές παράδοσης–παραλαβής των χαρτοφυλακίων στα Υπουργεία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας Κυβέρνησης, θα γίνει αύριο Τετάρτη, όταν και τα νέα μέλη της Κυβέρνησης θα παραλάβουν τους φακέλους με τις προτεραιότητες της τετραετίας.



Το πρόγραμμα της παράδοσης-παραλαβής:

  • 14:00 η τελετή παράδοσης – παραλαβής, στο Υπουργείο Τουρισμού. Η νέα υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Έλενα Ράπτη θα παραλάβουν από την Ιωάννα Δρέττα.
  • 14:00 στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Βασίλης Κασκαρέλης θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του στον Γιώργο Γεραπετρίτη.
  • 14:00 στο Υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας θα παραλάβουν το χαρτοφυλάκιό τους από τον Γεώργιο Κουμεντάκη. Η κ.Μενδώνη έχει παραμείνει στη θέση της.
  • 14:30 τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Υπουργός ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και υφυπουργός ο Νίκος Ταγαράς.
  • 14:30 τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείο Οικονομικών από τον Θεόδωρο Πελαγίδη στον νέο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τους υφυπουργούς Χάρη Θεοχάρη και Θάνο Πετραλιά.
  • 14:30 Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Αλκιβιάδης Στεφανής θα παραδώσει καθήκοντα στον νέο υπουργό Νίκο Δένδια και τους νέους υφυπουργούς Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νίκο Χαρδαλιά.
  • 14:30 τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών. Η Καλλιόπη Σπανού δίνει τη σκυτάλη στη νέα Υπουργό Νίκη Κεραμέως, τον αναπληρωτή υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, τον υφυπουργό αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη.
  • 14:30 νέος υπουργός Παιδείας ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με αναπληρωτή Υπουργό και αρμοδιότητα τον Αθλητισμό τον Γιάννη Οικονόμου και υφυπουργούς τις Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου παραλαμβάνουν από τον Χρήστο Κίττα.
  • 14:30 Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο νέος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό του από τον Φίλιππο Σπυρόπουλο.
  • 14:30 Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ο Ευάγγελος Τουρνάς δίνει τα… κλειδιά στον νέο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.
  • 14:30 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραλαμβάνει το χαρτοφυλάκιό του από τον υπηρεσιακό υπουργό Γεώργιο Τσακίρη.
  • 15:00 Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί του Βασίλης Σπανάκης και Πάνος Τσακλόγλου αναλαμβάνουν από την Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου.
  • 15:00 Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τελετή από τον υπηρεσιακό Υπουργό Ιωάννη Γκόλια, στον νέο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και στους υφυπουργούς, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκο Ταχιάο.
  • 15:00 Υπουργείο Ανάπτυξης. Η υπηρεσιακή Υπουργός, Ελένη Λουρή-Δενδρινού παραδίδει στον νέο Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και στους Υφυπουργούς, Μάξιμο Σενετάκη και Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.
  • 15:00 Υπουργείο Υγείας. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χωρίς την  αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη (κόλλησε Covid) αναλαμβάνει καθήκοντα, από την υπηρεσιακή υπουργό Αναστασία Κοτανίδου.
  • 15:00 ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ως νέος υπουργός και ο Γιάννης Παππάς ως νέος υφυπουργός, θα αναλάβουν το πηδάλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον υπηρεσιακό υπουργό Θεόδωρο Κλιάρη.
  • 15:00 Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Η Σοφία Ζαχαράκη ως υπουργός και η Μαρία Κεφάλα ως υφυπουργός στο νέο Υπουργείο.
  • 15:30 Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο Δημήτρης Καιρίδης και η Σοφία Βούλτεψη παραλαμβάνουν από τον υπηρεσιακό υπουργό Δανιήλ Εσδρά.
  • 16:00 Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο νέος υπουργός Νότης Μηταράκης και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος παίρνουν τα… κλειδιά του υπουργείου από τον Χαράλαμπο Λαλούση.
  • 16:00 Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο νέος Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης παραλαμβάνουν θα πάρουν τη σκυτάλη από τον Σωκράτη Κάτσικα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This