Το παζλ των εκλεκτών στον Δήμο της Αθήνας

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στη στήριξη του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιλέγει τον καθηγητή Ενέργειας Χάρη Δούκα

Must Read

Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη για την αναζήτηση των προσώπων που θα στηρίξουν στις ερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Το μεγαλύτερο παζλ είναι αυτό του Δήμου της Αθήνας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στη στήριξη του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά, ενώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ στη στήριξη του καθηγητή Ενέργειας Χάρη Δούκα, ο οποίος αποτελεί στενό συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές και από τα δύο κόμματα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και ανατροπή σε περίπτωση που στις εκλογές κατέλθει ένας υποψήφιος που μπορεί να ενώσει τον προοδευτικό κόσμο με προοπτική νίκης. Μια τέτοια περίπτωση είναι, δίχως αμφιβολία, αυτή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος χαίρει εκτίμησης και από τα δύο κόμματα. Ο κ. Βερβεσός, όπως πληροφορούμαστε, δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο βάζει ως προϋπόθεση να έχει τη στήριξη και των δύο κόμματων. Ομως, αυτό φαντάζει πολύ δύσκολο με τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς στόχος του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να μετρήσει τις δυνάμεις του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οσον αφορά τις Περιφέρειες, και συγκεκριμένα την Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στη στήριξη του Γιώργου Ιωακειμίδη και το ΠΑΣΟΚ του Γιάννη Σγουρού, καθώς ναυάγησε η προσπάθεια για ενιαία υποψηφιότητα που θα βάλει φρένο στον Γιώργο Πατούλη. Πέραν της Αττικής, τα δύο κόμματα έχουν κλειδώσει ήδη ορισμένες Περιφέρειες, ωστόσο έχουν ακόμα ανοιχτά μέτωπα τα οποία αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ημέρες, στην προσπάθειά τους να κλείσουν την ψαλίδα με την έτοιμη Νέα Δημοκρατία, αλλά και να δώσουν χρόνο και χώρο στους υποψηφίους τους για μια καλή καταγραφή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παρασκήνιο από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συζήτησε τις υποψηφιότητες το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Χρήστος Σπίρτζης μπορεί να ήταν απών, όμως το έργο που άφησε πίσω του αποτέλεσε, όπως πληροφορούμαστε, τη βάση πάνω στην οποία οικοδομείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως μαθαίνουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με πολλές από τις προτάσεις του Χρήστου Σπίρτζη τόσο στις κεντρικές Περιφέρειες όσο όμως και στους δήμους, όπως το Περιστέρι, όπου θα στηριχθεί ο εξαιρετικός αυτοδιοικητικός Ανδρέας Παχατουρίδης, στη Θεσσαλονίκη ο Σπύρος Πέγκας, στο Αγρίνιο ο Δημήτρης Τραπεζιώτης και στη Ραφήνα ο Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ωστόσο, ορισμένες ιδιαίτερα ρηξικέλευθες προτάσεις, όπως η στήριξη στον «γαλάζιο» αντάρτη Πέτρο Τατούλη, η στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα σε περίπτωση που δεν υπήρχε κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που θα είχε καλή καταγραφή και η κοινή κάθοδος με το ΠΑΣΟΚ στη δυτική Ελλάδα φαίνεται πως δεν προχωρούν από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Αυτό που εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αν οι προτάσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα περάσουν και από την έγκριση των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων του κόμματος, καθώς εν πολλοίς θα δώσουν και το στίγμα για τη λογική του κόμματος την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This