Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Έρχονται μέτρα-ανάσα για τους ταξιτζήδες: Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Τουρισμού οι παράνομοι

Σε μια σειρά από μέτρα που θα δώσουν «ανάσα» στους οδηγούς ταξί πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Τουρισμού.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο στόχαστρο θα μπουν τα παράνομα ταξί που υποκλέπτουν το μεταφορικό έργο δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και τεράστια απώλεια εσόδων, ενώ θα αξιοποιηθεί και η ψηφιακή πλατφόρμα για τις συμβάσεις των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, η οποία λειτουργεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο κλαδικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί παρευρέθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, που είχε την ευκαιρία να ακούσει τις προτάσεις του κλάδου, αλλά και να αναφερθεί στην πολιτική του υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Εκπαίδευση για… savoir vivre από το υπουργείο Τουρισμού

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι το έργο που προσφέρει ο κλάδος συνδέεται με την τουριστική ταυτότητα του τόπου, αφού η καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη πιστώνεται στους επαγγελματίες του κλάδου και λειτουργεί προς όφελος του τουρισμού.

Με την πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία ψηφιακού μητρώου διευκολύνονται τα αρμόδια όργανα για τη διενέργεια των ελέγχων των επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης που εκμισθώνονται με οδηγό.

Στο πλαίσιο αυτής της τουριστικής υπηρεσίας, που πρέπει να παρέχεται κάτω από αυστηρό έλεγχο, χρειάζεται και η ενίσχυση της τουριστικής αστυνόμευσης, κάτι που έχει ήδη τεθεί από τον κ. Κόνσολα στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων που θα επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σε λίγες ημέρες, αλλά και σε μια νέα δέσμη κινήτρων για την αντικατάσταση των γερασμένων και παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων και την αγορά νέων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Τέλος, επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να βελτιώσει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τον κλάδο και το μεταφορικό έργο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ