ΣΥΡΙΖΑ: Ολοταχώς προς… διάσπαση

Η οριακή επικράτηση του Κ. Ζαχαριάδη έναντι του Ν. Φίλη για τον δήμο της Αθήνας φούντωσε τον εμφύλιο που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Must Read

Διαλυτικά φαινόμενα που προοιωνίζονται την επικείμενη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία πολλοί υπαινίσσονται, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν αναφέρει δημόσια, καταγράφονται στην πορεία του κόμματος εν όψει της ανάδειξης νέας ηγεσίας στις 10 Σεπτεμβρίου καθώς και των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου.

Η αποχώρηση Τσίπρα από το σκηνικό στις 29 Ιουνίου φαίνεται πως απελευθέρωσε όλες τις δυνάμεις που υπονόμευαν τη συντεταγμένη διάταξη του κόμματος και πλέον ο λυσσαλέος εμφύλιος που διεξάγεται τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Έπειτα από μια νέα, αδιέξοδη διελκυστίνδα συγκρούσεων η Πολιτική Γραμματεία σε μια σχεδόν οριακή ψηφοφορία έδωσε την περασμένη Πέμπτη το χρίσμα για τον Δήμο της Αθήνας στον Κώστα Ζαχαριάδη, που υποστηρίζεται από την Έφη Αχτσιόγλου, απέναντι στον Νίκο Φίλη, ο οποίος εξέφρασε τις δυνάμεις της «Ομπρέλας».

Κώστας Ζαχαριάδης

Είχε προηγηθεί η απόρριψη της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, την οποία, έπειτα από πρόταση Τσίπρα, είχε επιδοκιμάσει η Κεντρική Επιτροπή τον περασμένο Απρίλιο.

Αιτία πολέμου 

Η επικράτηση ωστόσο του Κ. Ζαχαριάδη αποτελεί για πολλούς αιτία πολέμου. Ήδη ο Ν. Φίλης, ο οποίος υποστηρίχθηκε και από στελέχη της παλαιάς προεδρικής ομάδας, κάνει λόγο για ευθεία ανάμειξη επιχειρηματικών συμφερόντων στην αυλή του κόμματος.

Με τη γνωστή του έμφαση, ο Παύλος Πολάκης, που αποκάλυψε ότι ψήφισε υπέρ της εκλογής του (μπασκετμπολίστα) Παππά, χαρακτήρισε χθες «μεγάλο λάθος» την εκλογή Ζαχαριάδη, συνοψίζοντας ότι «δεν είναι στραβός ο γιαλός».

Παύλος Πολάκης

Ο ίδιος, εξηγώντας τους λόγους που απείχε στη συνέχεια, σχολίασε αιχμηρά προς την πλευρά Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου: «Η νεοφιλελεύθερη μητσοτακική Δεξιά χρειάζεται αντίπαλο που θα τη νικήσει. Με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα.  Αλλιώς δεν θα εμπνευστεί κανείς με αυτά τα γενικόλογα “τεχνοκρατικά”, τα “συμπεριληπτικά”, τα “αλληλέγγυα” και τα ηθικοπλαστικά!».

Σε χαμηλότερους τόνους ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παππάς δήλωσε ότι ψήφισε τον συνεπώνυμό του, προσθέτοντας: «Θα στηρίξουμε όλοι τώρα την επιλογή που πλειοψήφησε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει πλέον να καλύψει το χαμένο έδαφος, αφού, όπως και ο υπηρεσιακός πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος αναγνωρίζει, άργησε να λάβει τις αποφάσεις του.

Η αλήθεια είναι ότι το γυαλί στον ΣΥΡΙΖΑ ράγισε για τα καλά. Και η προσπάθεια να μεταφερθεί «προς τα έξω» μια εικόνα έστω πλασματικής ενότητας όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά, προβλέψιμα, θα έχει και νέα επεισόδια.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This