Γερμανικές βολές κατά Μητσοτάκη: «Εταιρία η Ελλάδα»!

Η εφημερίδα «Tageszeitung» μιλάει για διασυνδέσεις της κυβέρνησης με μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ κάνει λόγο για τα σκάνδαλα και τον νεποτισμό που επικρατούν

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα… ηχηρά χαστούκια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον ευρωπαϊκό Τύπο, ο οποίος δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους, εν αντιθέσει με τα εγχώρια μίντια που δεν σταματούν να πλέκουν το «γαλάζιο» εγκώμιο.

Αυτή τη φορά «χτύπησε» η γερμανική «Tageszeitung», η οποία κάνει λόγο για την «εταιρία Ελλάδα», και αναφέρεται σε διασυνδέσεις του κυβερνώντος κόμματος με μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ ταυτοχρόνως κάνει λόγο για τα σκάνδαλα και τον νεποτισμό που επικρατούν. «Μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, η συντηρητική Νέα Δημοκρατία κρατά γερά στα χέρια της τη χώρα. Οι διασυνδέσεις του κόμματος με επιχειρήσεις είναι τεράστιες. Το επακόλουθο είναι ότι ορισμένοι επωφελούνται και η δημοκρατία χάνει» αναφέρεται στο άρθρο-κόλαφο, στο οποίο επίσης σχολιάζεται, μεταξύ άλλων, πως την πανίσχυρη Ν.Δ. δεν την ελέγχει η Δικαιοσύνη, δεδομένου ότι οι ανώτατοι δικαστές ορίζονται από την κυβέρνηση, τα σκάνδαλα παραμένουν ατιμώρητα, ενώ κυριαρχεί ο νεποτισμός.

«Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ λαμβάνουν υψηλές κρατικές επιδοτήσεις από την κυβέρνηση, δημοσιογράφοι που ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή ανταμείβονται με καλοπληρωμένες κρατικές θέσεις, την ώρα που τα ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση είναι υπό πίεση» υποστηρίζει ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας, ο οποίος για τους λόγους του ρεπορτάζ επισκέπτεται τη Λακωνία.

Οπως γράφει, στον κόλπο της περιοχής λαμβάνουν χώρα οι επονομαζόμενες επιχειρήσεις ship-to-ship, με τις οποίες μεταφορτώνεται ρωσικό πετρέλαιο από ένα δεξαμενόπλοιο σε άλλο, μια τακτική από την οποία επωφελούνται οι Ελληνες εφοπλιστές, που μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο με δικά τους πλοία σε διεθνή ύδατα. «Οι εφοπλιστές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», όπως σχολιάζεται, «το αντίθετο, μάλιστα. Ο πρωθυπουργός από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και έπειτα έχει επανειλημμένα υποστηρίξει στις συνόδους κορυφής της Ε.Ε. τις ισχυρές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες» σχολιάζει με νόημα ο ρεπόρτερ…

Πάντως, την ίδια ακριβώς ώρα που η «Tageszeitung» κατακεραυνώνει την κυβέρνηση, η «Handelsblatt» της πλέκει το εγκώμιο, σχολιάζοντας πως «η χρηματιστηριακή εκτόξευση της Ελλάδας θέτει πρότυπα παγκοσμίως, καθώς αναπτύσσεται δύο φορές πιο γρήγορα από την υπόλοιπη ευρωζώνη». Η επίσης γερμανική εφημερίδα επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «το πρώην πτωχευμένο κράτος γίνεται το αστέρι της ανάπτυξης στην Ευρώπη», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί πως «με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα έχει σταθεροποιηθεί περαιτέρω»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This