Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Τι είπε ο Ζόραν Ζάεφ μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αρκετούς υπουργούς της κυβέρνησης θα δει μέχρι το τέλος του χρόνου στα Σκόπια ο Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας προσκάλεσε επίσημα των Ελληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο 4ο Thessaloniki Summit και συμφώνησαν να τα ξαναπούν εντός του 2019 στα Σκόπια.

Ο Ζάεφ ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη για την στήριξη που παρέχει στα Σκόπια (!) λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκτιμώ πολύ ότι βρήκα υποστήριξη από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Μου εξήγησε ότι έχει ατζέντα για το πως θα μας βοηθήσει, ότι θα μιλήσει με όλους τους ηγέτες και με τον πρόεδρο Μακρόν. Και τον ευχαριστώ πολύ γιατί θα βρει χρόνο να μας υποστηρίξει».

Ο Κυριάκος

Από την πλευρά του ο Μητσοτάκης είπε τα… γνωστά για τη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι από τη στιγμή που δεσμεύει τι δύο χώρες, είναι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία, πρέπει να εφαρμοστεί και να μην υπάρχουν ενέργειες που συντηρούν την ένταση.

Και οι δυο εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας Σκοπίων, καθώς και για την υλοποίηση έργων που θα διευκολύνουν την συνδεσιμότητα στην περιοχή μας, προς όφελος του διμερούς εμπορίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ