Το κυβερνητικό χάος του… 41%

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετά την ευρεία εκλογική νίκη αποκαλύφθηκαν οι χάρτινες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια του Μητσοτάκη

Must Read

Από το 41%… στo xάος μισό Καλοκαίρι χρόνος! Τόσο χρειάστηκε για να αποκαλυφθεί η γύμνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, την οποία με τόση επιμέλεια είχε κρύψει από τους πολίτες κάτω από χάρτινες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου!

  • Από τον Πάνο Σώκο

Ο τίτλος φιλοκυβερνητικής εφημερίδας την προηγούμενη εβδομάδα, «Χτίζει από την αρχή το κράτος ο Μητσοτάκης», παρότι γράφτηκε για να τον υποστηρίξει, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το ακριβώς αντίθετο, τη διάλυση του κράτους για την οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος, αφού αυτός κυβερνάει για περισσότερα από τέσσερα χρόνια! Μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες αποκαλύφθηκε η διάλυση της Αστυνομίας με την επέλαση των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, η διάλυση της δασοπυρόσβεσης με τις μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου, η διάλυση των νοσοκομείων της περιφέρειας, με τις μεγάλες ελλείψεις και το κύμα παραιτήσεων των νοσοκομειακών γιατρών, και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κεκτημένων δικαιωμάτων με την αποκάλυψη των κρυμμένων στις εκλογές μυστικών του κυβερνητικού προγράμματος, όπως είναι, π.χ., η νομιμοποίηση του δεύτερου οκτάωρου. Δεν έχει άλλοθι πλέον η κυβέρνηση, αντίθετα έχει βαρύ κυβερνητικό παρελθόν και, αν συμπεριφέρεται τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος και οι υπουργοί του σαν να παρέλαβαν καμένη γη στις 125 Ιουνίου, την παρέλαβαν από τον εαυτό τους!

1. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι περισσότερο τραγική απ’ όσο μπορεί να φανταστεί κανείς και μόνο όσοι τη ζουν καθημερινά καταλαβαίνουν τι γίνεται εις βάρος της υγείας των ασθενών αλλά και του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που έχει ξεπεράσει τα όριά του. Δεν είναι ένα ή δύο τα νοσοκομεία που καταρρέουν με τους γιατρούς να παραιτούνται λόγω κόπωσης και δυσαρέσκειας. Κατά μέσο όρο κάθε μήνα αναρτώνται στη Δι@ύγεια περίπου 20 πράξεις αποδοχής παραίτησης μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, ενώ τα κενά των νοσοκομείων πανελλαδικά καλύπτονται πλέον με διασπορά συναδέλφων από ήδη ελλειμματικά πόστα.

Τις τελευταίες εβδομάδες αποχώρησαν πολλοί παθολόγοι στα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Σπάρτης και στο Βενιζέλειο, και έγιναν δεκάδες μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Στα νοσοκομεία της Κρήτης φέτος παραιτήθηκαν γιατροί σε κομβικά τμήματα, όπως στο Χειρουργικό του Νοσοκομείου Χανίων και στο Παθολογικό του Βενιζέλειου στο Ηράκλειο και του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Στο Νοσοκομείο Χανίων έχουν παραιτηθεί χειρουργοί, ενώ όσοι έμειναν δήλωσαν ότι δεν μπορούν να καλύπτουν και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), πέρα από τα χειρουργεία και την κλινική. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου στα πρόθυρα λουκέτου βρίσκεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς παραιτήθηκε η διευθύντρια του τμήματος Εύα Μιχαηλίδου. Βασικό πρόβλημα η υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Αν η παραίτηση αυτή δεν ανακληθεί από την ίδια, τότε η ΜΕΘ οδηγείται σε νέο λουκέτο… Πριν από τρεις εβδομάδες παραιτήθηκε από την εργασία της και από το ΕΣΥ η διευθύντρια του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου Πρέβεζας, Καλλιόπη Μιχελάκου. Μέσω μιας εκτενούς ανάρτησής της στο facebook, περιέγραψε μια κατάσταση ακραίας εργασιακής εξουθένωσης, η οποία την οδήγησε να παραιτηθεί από τη θέση της. Τις ίδιες μέρες έγινε γνωστό ότι αναφορά προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών κατέθεσε η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης. Η ένωση καταγγέλλει ότι οι ελλείψεις είναι τεράστιες, αφού στην Παθολογική Κλινική τα κενά καλύπτονται με μετακινήσεις γιατρών από γειτονικά νοσοκομεία. Το Νοσοκομείο Αρτας δεν έχει ακτινολόγους.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) και του νοσοκομείου προχώρησε σε «επιστράτευση» γιατρών από το Ακτινολογικό του Νοσοκομείου Αγρινίου. Από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δύο σαββατοκύριακα τον μήνα οι ασθενείς της Καρδιολογικής Κλινικής μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου για νοσηλεία και τους επιστρέφουν ξανά τη… Δευτέρα.

2. Τη διάλυση της Αστυνομίας παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου -ανεξαρτήτως αν το έκανε για να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησης- μετά τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μίλησε για τραγική αποτυχία, αναποτελεσματικότητα και ένα σωρό άλλους παρόμοιους και προσβλητικούς για την Αστυνομία χαρακτηρισμούς. Βέβαια, δεν χρειαζόταν η δική του ομολογία. Τα ίδια τα γεγονότα είναι αποκαλυπτικά της αστυνομικής ανικανότητας, αφού οι Κροάτες χούλιγκαν πέρασαν τα σύνορα, διέσχισαν τη μισή Ελλάδα, έφθασαν στην Αθήνα, πήγαν με λοστάρια και ξύλα στα χέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκάλεσαν επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία κι όλα αυτά χωρίς η Αστυνομία να τους ενοχλήσει.

3. Η διάλυση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης είναι αυταπόδεικτη. Την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού όχι μόνο να προλάβει, αλλά και να ελέγξει στο ελάχιστο τις μεγάλες πυρκαγιές του Ιουλίου στη Ρόδο, στη Μαγνησία, στην Αττική και αλλού τη ζήσαμε όλοι και, κυρίως, οι άνθρωποι που κινδύνεψαν, που ξεσπιτώθηκαν, που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Την είδαμε στο πρωτοφανές εν καιρώ ειρήνης γεγονός της έκρηξης λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς στην αποθήκη πυρομαχικών μέσα στον χώρο της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Την είδαμε στο επίσης πρωτοφανές γεγονός της εκκένωσης της ίδιας πτέρυγας και της μετακίνησης των F-16 σε άλλα αεροδρόμια… Την είδαμε στα εκατοντάδες χιλιάδες καμμένα στρέμματα δασικών εκτάσεων. Την είδαμε στην ομολογία του πρωθυπουργού ότι στο εξής η χώρα θα οργανώσει εξαρχής τη δασοπυρόσβεση με νέα αεροσκάφη, εξαγγελίες που, όμως, είχε κάνει με τα ίδια ακριβώς λόγια και το 2021, μετά τις φωτιές στην Εύβοια, αλλά που ποτέ δεν τις έκανε πράξη.

Το κρυφό πρόγραμμα του Μαξίμου για την εργασία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκρυψε από το 2019 ότι στόχος της είναι η επίθεση στον χώρο της εργασίας εις βάρος των εργαζομένων. Τον Ιούνιο του 2021 ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του πρώην υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για την ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου μέσω της δυνατότητας εργασίας έως 11 ώρες την ημέρα, τη διευκόλυνση των απολύσεων, ενώ περιελάμβανε και διατάξεις για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος όπως και για την ενίσχυση των ατομικών συμβάσεων. Και σήμερα προωθείται ρύθμιση για τη νομιμοποίηση δεύτερου 8ώρου. Ομως, η νομιμοποίηση – καθιέρωση και του δεύτερου 8ώρου φωτίζει και μία ύπουλη πτυχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς βγάζει στην επιφάνεια το κρυφό της πρόγραμμα, που ποτέ δεν έθεσε στην κρίση του εκλογικού σώματος. Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δεν είχε ανακοινωθεί προεκλογικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο λόγος είναι αυτονόητος: Είναι τόσο βαθιά αντεργατική, που θα γκρέμιζε το αφήγημα της «ευημερούσας» Ελλάδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This