Διάβημα της Κωνσταντοπούλου στον Άρειο Πάγο για τις πυρκαγιές

Στην Εισαγγελέα του Α.Π. αύριο η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

Must Read

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα βρεθεί αύριο η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να πραγματοποιήσει διάβημα για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν κάνει στάχτη σπίτια, περιουσίες και ανυπολόγιστες εκτάσεις παρθένου δάσους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα εν λόγω πρόσωπα «ενέχονται, δια των πράξεων και των παραλείψεών τους, στα κακουργήματα που διαπράττονται σε βάρος της χώρας, των πολιτών, των ανθρώπων που αφαιρείται η ζωή τους, των ζώων, του φυσικού περιβάλλοντος, των δασών, των δρυμών, των σπιτιών, των περιουσιών».

Σε πρόσφατη ανάρτησή της, η η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τόνιζε: «Όταν στην Ελλάδα του 2023 εκκενώνονται αστικά κέντρα και μεγάλες πόλεις και η φωτιά μπαίνει στην Αθήνα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Κυβέρνηση, ούτε η κλιματική αλλαγής. Θέτουμε το θέμα με επιμονή τα τελευταία 5 χρόνια, έξω από τη Βουλή. Θέσαμε το θέμα εγκαίρως, επανειλημμένα, επίμονα, καθημερινά με την είσοδό μας στη Βουλή. Για την απουσία σχεδίου πολιτικής προστασίας και δασοπυροπροστασίας και την ανάγκη επείγουσας κατάρτισής του.

Για τα ελλιπή μέσα πρόληψης, πυρόσβεσης, αντιπυρικής δράσης και διάσωσης, εναέρια, επίγεια, πλωτά. Για την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και εδραίωσης μόνιμου προσωπικού, για την ανάγκη προμήθειας επαρκούς, κατάλληλου, σύγχρονου εξοπλισμού. Ζητήσαμε εξηγήσεις, ζητήσαμε απαντήσεις, προτείναμε δράσεις.
Επίμονα και καθημερινά. Ως Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπήρξα η μόνη πολιτική Αρχηγός που κατέθεσα 2 επίκαιρες ερωτήσεις για το θέμα και το επανέφερα με επανειλημμένες παρεμβάσεις μου. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι φταίει η κλιματική αλλαγή».

Δείτε επίσης:

Δραματικές ώρες στην Πάρνηθα: Οι φλόγες «καταπίνουν» τα σπίτια – Μάχη να σωθεί ο Εθνικός Δρυμός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This