Η κυβέρνηση αλλοιώνει εσκεμμένα την ουσία του πολιτεύματος: Μέγα σκάνδαλο τα «νυχτερινά νομοσχέδια»

Με αυτές τις διαδικασίες αποφασίζεται, τελικά, η τύχη του Ελληνικού Λαού;

Must Read

Σύμφωνα με την σελίδα της Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών, η καλή νομοθέτηση είναι η πολιτική διαμόρφωσης αρχών, μέσων και εργαλείων για τη βελτίωση της ποιότητας των ρυθμίσεων και των διαδικασιών παραγωγής τους. Στόχος της Καλής Νομοθέτησης είναι να παράγονται ποιοτικοί νόμοι που να επιβάλλουν τα απολύτως απαραίτητα διοικητικά βάρη σε πολίτες και επιχειρήσεις προκειμένου να επιτυγχάνεται ο επιδιωκόμενος σκοπός της ρύθμισης.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, παρόλο που επικαιροποίησε το νόμο το 2019 (νόμος 4622) με πρόθεση να υπάρχει καλύτερη διαχείριση των νομοσχεδίων και μεγαλύτερη ενημέρωση των Βουλευτών για τα θέματα τα οποία ψηφίζουν.

Δυστυχώς, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, μάλλον έχει αψηφήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις και λειτουργεί, μάλλον με άναρχο τρόπο.

Από το 2019, έχει παρατηρηθεί ότι τα νομοσχέδια καταλήγουν να κατατίθενται πολύ αργά το βράδυ με αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική διαδικασία να γίνεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι βουλευτές να μην μπορούν να αντιδράσουν και πράξουν συνταγματικά και κοινοβουλευτικά, ορθά.

Κύριοι της Κυβέρνησης, στις 26.9.2023 αργά το βράδυ καταθέσατε νομοσχέδιο που αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και προφανώς θα το ψηφίσετε την εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Ας αναρωτηθούμε, λίγο, αυτή είναι η καλή νομοθέτηση που έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση;
Με αυτές τις διαδικασίες αποφασίζεται, τελικά, η τύχη του Ελληνικού Λαού;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This