Πρόταση Γερουλάνου να εφαρμοστεί στο Δημόσιο πλαίσιο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Είχε προταθεί στον Δήμο Αθηναίων και υιοθετήθηκε ομόφωνα

Must Read

Την απόλυτη ανάγκη να δημιουργηθεί ασφαλές πλαίσιο προστασίας στο Δημόσιο, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κατά το πρότυπο των προτάσεων της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», στον Δήμο Αθηναίων, που υιοθετήθηκαν ομόφωνα -πλην Χρυσής Αυγής-, υπογράμμισε ο Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του προς την Κυβέρνηση.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε την αμεριμνησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και απευθυνόμενος στην παριστάμενη αρμόδια Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία χαρακτήρισε «σπουδαία» τη δουλειά που έχει κάνει η Κυβέρνηση, είπε:

«Πάρτε την πρωτοβουλία, το σχέδιο που φέραμε στον Δήμο. Αντιγράψτε το. Κάντε το ό,τι θέλετε, αλλά δημιουργήστε το πλαίσιο, επιτέλους, για να μπορέσει ένας άνθρωπος να νιώθει ασφάλεια όταν κάνει μια καταγγελία και πως δεν θα μείνει απροστάτευτος μέσα στο ελληνικό δημόσιο. Αν θέλετε πραγματικά να αντιμετωπίσετε το θέμα, μην κάνετε συμβολικές κινήσεις. Δεν αξίζει σε κανέναν από εμάς να μένουμε στα χαρτιά, όπως αντίστοιχα μείναμε στον Δήμο. Αν θέλετε και εσείς να ακολουθήσετε τη γραμμή του κ. Μπακογιάννη, ο οποίος έχει μείνει μόνο στα λόγια και όχι στις πράξεις, συνεχίστε να πιστεύετε ότι κάνετε σπουδαία δουλειά και μείνετε σε αυτά που κάνετε. Αν θέλετε, όμως, να κάνετε κάτι το οποίο να προστατεύει πραγματικά τον κόσμο μέσα στο ελληνικό δημόσιο, τότε υιοθετήστε αυτές τις πρακτικές, σπρώξτε τους Δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες να υιοθετήσουν αυτά που έχουμε βάλει σε αυτό το ψήφισμα».

Στην πρωτολογία του, ο κ. Γερουλάνος, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», στον Δήμο Αθηναίων για την ενθάρρυνση των καταγγελιών και την προστασία καταγγελλουσών και καταγγελλόμενων, το οποίο υιοθετήθηκε από όλες τις παρατάξεις -πλην της Χρυσής Αυγής- στις 9 Μαρτίου του 2021, είπε τα εξής:

«Το πλαίσιο που υιοθετήθηκε, βασίστηκε σε πολύ σοβαρή επιστημονική δουλειά τής οποίας ηγήθηκε η κ. Στρατηγάκη. Και σε δοκιμασμένες διεθνείς πρακτικές, οι οποίες θεωρούσαμε ότι μπορούσαν να υιοθετηθούν και στα ελληνικά δεδομένα. Περιλαμβάνει μια, καταρχάς, δημόσια δέσμευση για μηδενική ανοχή, τη διαμόρφωση και εκτέλεση προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκομένων. Επίσης, τον προσδιορισμό του πλαισίου σχετικά με τη διαδικασία της καταγγελίας το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί -όπως ξέρετε- στο ελληνικό δημόσιο, δεν προσφέρονται οι ΕΔΕ για τέτοιου είδους φαινόμενα. Επιπλέον, υπάρχει και μία σειρά αναγκαίων αλλαγών που ισχύουν στο νομικό πλαίσιο, ώστε να καταπολεμηθεί η ατιμωρησία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This