Αιφνιδιαστική αλλαγή διοίκησης στον ΕΦΚΑ

Ο Αδωνις ζήτησε και πήρε την παραίτηση Δουφεξή, η θητεία του οποίου είχε μόλις ανανεωθεί, τοποθετώντας στη θέση του τον Αλ. Βαρβέρη

Must Read

Ο μέχρι πρότινος α’ υποδιοικητής Αλέξανδρος Βαρβέρης αναλαμβάνει καθήκοντα διοικητή του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Παναγιώτη Δουφεξή, με πηγές του υπουργείου να υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε κάποιο ζήτημα στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Ωστόσο, η θητεία του κ. Δουφεξή είχε ανανεωθεί μόλις την περασμένη εβδομάδα, ενώ είχε ήδη προγραμματίσει επισκέψεις σε υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας για τον Οκτώβριο, καθώς η περιρρέουσα ατμόσφαιρα εντός του υπουργείου αλλά και του οργανισμού οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι θα παραμείνει στη θέση του τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι έχει συμφωνήσει να… σμίξει εκ νέου με τον αναπλ. υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, του οποίου έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του στο παρελθόν, αναλαμβάνοντας θέση σε κάποιον φορέα του νέου χαρτοφυλακίου, όμως άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών δεν είναι πλέον το ίδιο καλές, μετά την αποχώρηση του κ. Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος διοικητής έχει ήδη αποσπάσει τα εύσημα από την πορεία του στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς εκτιμάται ότι συνέβαλε σημαντικά στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ασφαλιστικού οργανισμού.

Ο Αλέξανδρος Βαρβέρης είναι κάτοχος πτυχίων Πληροφορικής και Ηλεκτρονικού Μηχανικού, μεταπτυχιακού διπλώματος με εξειδίκευση στην Επιστήμη της Πληροφόρησης και διδακτορικού διπλώματος στη Νομική Αθηνών. Από το έτος 1998 μέχρι σήμερα είναι μέλος ΕΔΙΠ της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αναπληρωτής διευθυντής του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω καθηκόντων του πραγματοποιεί σεμινάρια Πληροφορικής και διδάσκει ψηφιακές βιβλιοθήκες στους φοιτητές.

Η προϋπηρεσία

Για πάνω από 10 χρόνια έχει συνεργαστεί με τη Διεθνή Επιτροπή Προσωπικής Καταστάσεως (Commission Internationale de l’ Εtat Civil ή CIEC), με αντικείμενο την ηλεκτρονική ενοποίηση των ληξιαρχείων των κρατών-μελών. Επιπλέον έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της CIEC. Εργάστηκε στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» στην Αθήνα, συμμετέχοντας σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια των δεδομένων, e-learning, e-διακυβέρνηση, ηλεκτρονική υγεία, πολιτιστική κληρονομιά και πολιτισμό.

Τη θέση του α’ υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ αναλαμβάνει ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Κοκκόρης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This