Αθήνα και Θεσσαλονίκη βγάζουν δήμαρχο την ερχόμενη Κυριακή – Σε ποιες Περιφέρειες συνεχίζεται η μάχη

Ο Μητσοτάκης «βιάστηκε» να πανηγυρίσει

Must Read

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πανηγυρίζει για τη γενικότερη επιτυχία των εκλεκτών της στις φετινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ωστόσο, στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, θα χρειαστεί να περιμένει έως και την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να διαπιστώσει εάν θα κερδίσει, τελικά, ο δικός της υποψήφιος.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα χρειαστεί να αναμετρηθεί εκ νέου  την ερχόμενη Κυριακή, 15/10, με τον Χάρη Δούκα, τον υποψήφιο που είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ο τελευταίος υπολείπεται μεν αρκετά σε ποσοστό έναντι του νυν δημάρχου, καθώς, με ενσωματωμένο το 76% των ψήφων συγκεντρώνει το 14,27%, έναντι 41,33% του Μπακογιάννη, ωστόσο, στον β’ γύρο θα έχει σίγουρα τη στήριξη και του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

 

Όσον αφορά στον δήμο της Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα για τον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος επικράτησε με μόλις μια μονάδα διαφορά από τον βασικό αντίπαλό του Στέλιο Αγγελούδη (27% έναντι 26%), κάτι που σημαίνει πως θα έχει πολύ δύσκολο έργο, στην προσπάθειά του να κρατηθεί στη θέση του.

 

Δείτε τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών:

Όσον αφορά στα των Περιφερειών, επτά υποψήφιοι, όλοι τους με την στήριξη της ΝΔ, έλαβαν ήδη το χρίσμα για να ορκιστούν Περιφερειάρχες την 1/1/2024, καθώς, σύμφωνα με τα αποψινά αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών, εξελέγησαν από σήμερα.

Άνετη ήταν η επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά -προσωπικής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη- από τον Α’ γύρο στην Αττική με ποσοστό 46,55%, με την ενσωμάτωση πάνω από το 60%, ενώ ο Νεκτάριος Φαρμάκης κέρδισε στην Δυτική Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει ποσοστό 59,37% με την ενσωμάτωση άνω του 50%.

Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης επανεξελέγη στην Περιφέρεια Ηπείρου με ποσοστό 54,93% και την ενσωμάτωση άνω του 60%, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία οι εκλογές αποδείχτηκαν… περίπατος για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος επανεξελέγη με ποσοστό 60,17% και ενσωμάτωση στο 55%.

Εντυπωσιακό ήταν το ποσοστό 66,53% που συγκέντρωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ενώ ο Φάνης Σπανός θα έχει μια ακόμη θητεία στη Στερεά Ελλάδα, χάρη στο ποσοστό 48,50% που συγκέντρωσε.

Ο απόλυτος θριαμβευτής, πάντως, ήταν ο Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος κυριάρχησε -όπως αναμενόταν- στην Κρήτη με ποσοστό 78,15%, αν και στην περίπτωσή του, για τη νίκη του δικαιούνται να χαίρονται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου και προέρχεται.

Οι μάχες της ερχόμενης Κυριακής στις Περιφέρειες

Ο νυν περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος καλείται να αναμετρηθεί όπως και στις προηγούμενες εκλογές με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, σε μια αναμέτρηση που είναι ανάμεσα σε έναν υποψήφιο που έχει το χρίσμα της ΝΔ και σε έναν γαλάζιο «αντάρτη».

Στο Βόρειο Αιγαίο, ο εκλεκτός της ΝΔ Αλκιβιάδης Στεφανής πήγε καλύτερα από ότι έδειχναν τα προγνωστικά και τερμάτισε πρώτος απέναντι στον έμπειρο νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, επίσης «αντάρτη» της ΝΔ.

Μεγάλο ντέρμπι και στη Δυτική Μακεδονία, με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη να τερματίζει δεύτερος και τον «αντάρτη» Γιώργο Αμανατίδη να είναι πρώτος, αλλά με μικρή διαφορά.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θα πρέπει να πείσει περισσότερους συμπολίτες του την επόμενη Κυριακή να τον ψηφίσουν για να μείνει στο γραφείο του. Η διαφορά του είναι μεν μεγάλη από τον δεύτερο, Δημήτρη Κουρέτα -μοναδικό υποψήφιο υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ που τα κατάφερε να μην χάσει από τον α’ γύρο- αλλά, όλα δείχνουν πως ο νικητής θα κριθεί «στο νήμα».

Στα Ιόνια Νησιά ο -επίσης γαλάζιος «αντάρτης»- πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Ιωάννης Τρεπεκλής τερμάτισε πρώτος με διαφορά σχεδόν 5 μονάδων από την νυν περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως υπάρχει στην Πελοπόννησο, με τον Δημήτρη Πτωχό να πλησιάζει το πολυπόθητο 43% αλλά με το 63% ενσωματωμένο να μην το έχει αγγίξει και μάλλον οδεύει σε δεύτερο γύρο, με αντίπαλο τον Πέτρο Τατούλη.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This