Θεσσαλονίκη: Ο Κασσελάκης ζήτησε συγνώμη από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ για τα χάλια του ΕΣΥ

«Έχουμε ιερή ευθύνη ως πολιτεία να τους δώσουμε αυτό που τους αναλογεί. Που είναι η πλήρης αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουν κάθε μέρα. Είναι οι άριστοι της ελληνικής κοινωνίας...»

Must Read

Στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου και ζήτησε συγνώμη από τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, εξέφρασε πλήρη στήριξη στα αιτήματά τους και δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για την ικανοποίησή τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων, μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Χρήστο Αγγελίδη, τον συντονιστή του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Χολίδη, τη διασώστρια Χριστίνα Γωγούλη και τον γιατρό Δημήτρη Άλλιο, και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την υποστελέχωση και με την έλλειψη αρκετών και σύγχρονων ασθενοφόρων, αλλά και τα αιτήματά τους που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ηθική και οικονομική τους στήριξη από την Πολιτεία.

«Είναι αδιανόητο, είναι απάνθρωπο, είναι ανήθικο. Η κοινωνία έχει ευθύνη να σας ανταμείψει για αυτό που παρέχετε, το οποίο είναι ζωή στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας», επισήμανε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Σας ζητώ συγνώμη που είναι αυτή η κατάσταση στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να την αλλάξουμε».

Στη διάρκεια της επίσκεψης του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε στους χώρους του συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ, ενώ τού έγινε παρουσίαση λειτουργίας μιας κινητής μονάδας πού προέρχεται από δωρεά, η οποία είναι μία από τις μόλις δύο που διαθέτει η Θεσσαλονίκη. Τον κ. Κασσελάκη υποδέχτηκαν στο συντονιστικό κέντρο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Δώρα Αυγέρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Πέτρος Παππάς και μέλη του κόμματος, ανάμεσα τους ο συντονιστής της νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστας Αμπατζάς.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Κασσελάκης είχε συνάντηση με εργαζόμενους του ΕΚΑΒ στο αμφιθέατρο του συντονιστικού κέντρου. Στη διάρκεια του διαλόγου που είχε μαζί τους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι είναι «όχι 100, αλλά 1000% μαζί τους», ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το ΕΚΑΒ πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με τουλάχιστον 1,000 άτομα επιπλέον προσωπικό, πώς πρέπει να αναγνωριστούν τα βαρέα και ανθυγιεινά, αλλά και να βελτιωθούν και οικονομικές απολαβές των εργαζομένων.

«Όπως είπα και χθες το βράδυ (στο συνέδριο του Economist), δεν νοείται οικονομία χωρίς τον ανθρώπινο παράγοντα. Δεν είναι δυνατόν οι διασώστες μας στο ΕΚΑΒ να σώζουν ζωές κάθε μέρα και να μην μπορούν οι ίδιοι να ζήσουν τις ζωές τους. Απάνθρωπο και είναι και ανήθικο. Έχουμε ιερή ευθύνη ως πολιτεία να τους δώσουμε αυτό που τους αναλογεί. Που είναι η πλήρης αναγνώριση των προσπαθειών που κάνουν κάθε μέρα. Είναι οι άριστοι της ελληνικής κοινωνίας. Έχουν ανάγκη τη στήριξη μας. Όχι μόνο μισθολογικά, όχι μόνο με θεσμική απόδοση των βαρέων και ανθυγιεινών, αλλά και με προσλήψεις σε μόνιμη βάση, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους αποτελεσματικά, χωρίς να φθείρονται ψυχολογικά και ψυχικά. Είναι θέμα κοινής λογικής και αναπτυξιακής πολιτικής, διότι χάνουμε ανθρώπινο δυναμικό από τη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται φαραονικά έργα με απευθείας αναθέσεις και να μην δίνουμε τα αυτονόητα σε αυτούς που σώζουν ζωές. Η κακιά στιγμή δεν έχει ονοματεπώνυμο και τραπεζικό λογαριασμό, είναι ίδια για όλους», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This