Πάνος Σκουρλέτης: Σε ρόλο Πουαρό, ψάχνει μια «Πεν Νταλαούρα»

Το πανελλήνιο παρακολουθεί σε ζωντανή μετάδοση να ασχολούνται με τα… τρολ του διαδικτύου ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρείτο ότι είχαν βαρύτητα

Must Read

Αυτό που αποδεικνύεται μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ένα μαγικό χέρι κατάφερνε να σπρώχνει όλα τα δομικά και υπαρξιακά προβλήματα κάτω από το χαλί από το 2012 μέχρι και την πρόσφατη παραίτηση του Τσίπρα. Εκτοτε, στον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το καπάκι. Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να μη μείνει αναπάντητη καμία απορία σχετικά με το πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης… έχει γκαζώσει με σπασμένα φρένα προς καθίζηση διαρκείας.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Το πανελλήνιο παρακολουθεί το τελευταίο δίμηνο σε ζωντανή μετάδοση την πομπώδη αυτοδιάλυση ενός κόμματος που πριν από λίγα χρόνια κυβερνούσε και μέχρι τις παραμονές των εκλογών ισχυριζόταν ότι διεκδικούσε την ηγεσία της χώρας.

Στελέχη που θεωρείτο ότι είχαν βαρύτητα και διετέλεσαν σε κρίσιμα υπουργικά πόστα έφτασαν να ασχολούνται νυχθημερόν ακόμα και με τα… τρολ του διαδικτύου. Λόγω της χαοτικής κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ απέκτησαν μέσα σε μια νύχτα ειδησεογραφική «υπόσταση» κάποιοι ανώνυμοι λογαριασμοί στα social media τους οποίους μέχρι χθες δεν γνώριζε κανείς. Ακριβώς επειδή δεν υπήρχε λόγος να τους γνωρίζει.

Από προχθές στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με έναν ανώνυμο λογαριασμό στο X ονόματι «Πεν Νταλαούρα». Ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει 18.500 ακολούθους, που δεν θεωρούνται και πολλοί για το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όσα γράφει είναι χαμηλής ανακύκλωσης στο διαδίκτυο και κυρίως αναδημοσιεύει μηνύματα άλλων ανώνυμων χρηστών, από… βαρύνουσας αξίας λογαριασμούς, με κάτι ονόματα όπως «Στον σφυρίζω», «Σαδεντρέπεσαι» ή «κοκκαλιάρα». Ενας απ’ όσους παίρνουν τοις μετρητοίς κάτι τέτοιες ανοησίες, με τις οποίες ουδείς ασχολείται στην Ελλάδα σήμερα, είναι ο Σκουρλέτης. Επειδή ένα «Πεν Νταλαούρα» κάνει προσωπικές επιθέσεις στον πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή, ο Σκουρλέτης αποφάσισε να προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπιστεί το πραγματικό ονοματεπώνυμο του τρολ. Είναι άγνωστο αν μετά θα πάρει σειρά και ο… «Στον σφυρίζω».

Και μόνο το γεγονός ότι τα φιλομητσοτακικά ΜΜΕ έβγαζαν χθες με τη μορφή «έκτακτης είδησης» ότι ο Σκουρλέτης πάει στη Δίωξη για να βρει ποιος ή ποια είναι πίσω από το προφίλ «Πεν Νταλαούρα» δείχνει και το πάρτι που έχει στηθεί από τον φιλοκυβερνητικό μηχανισμό πάνω στο κουφάρι του ΣΥΡΙΖΑ. Οσα έχουν καταφέρει στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο δίμηνο είναι το εγχειρίδιο για όσα απαγορεύεται να γίνουν σε ένα κόμμα.

Ενας ουρανοκατέβατος που, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, δεν έχει ιδέα από πολιτική κατάφερε να πάρει την προεδρία χωρίς καν να είναι μέλος του κόμματος. Με όπλο κάτι ασυνάρτητα βιντεάκια στο TikTok και την ενασχόληση των κουτσομπολίστικων εκπομπών για το πότε πάει γυμναστήριο. Παραδοσιακά στελέχη με βαριά πόστα στην κυβέρνηση 2015-19 αλληλοκατηγορούνται, αλληλοδιαγράφονται και αλληλοδιασπώνται με γλώσσα και υπονοούμενα πεζοδρομίου. Μαζί δεν κάνουν, όμως ούτε και χώρια μπορούν.

Τώρα ψάχνουν όλοι μαζί να βρουν σε ποιο στρατόπεδο ανήκει κάθε τρολ της πλάκας στο ίντερνετ, ώστε σαν Πουαρό να εντοπίσουν τους αληθινούς χρήστες και να διερευνήσουν αν χρηματοδοτούνται από κάποιο υπόγειο, λες και παίζει κανέναν ρόλο τι γράφει η κάθε ανώνυμος στο X ή λες και θα λυθεί με την… εξιχνίαση κάποιο πρόβλημα στον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ.

Με όλο αυτό το συνολικό σκηνικό Δελφιναρίου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 17,8% των εκλογών του Ιουνίου μοιάζει ήδη με ανυπέρβλητο βουνό. Ο μόνος που φαίνεται να αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και να διατηρεί τη σοβαρότητά του εκεί είναι ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αντί να αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ πώς κατάφεραν να χάσουν ακόμα 300.000 ψήφους μόλις σε έναν μήνα μεταξύ των εκλογών Μαϊου – Ιουνίου, αντί να αναζητούν τα αίτια για τα οποία γύρισαν την πλάτη στο κόμμα σχεδόν 1.000.000 ψηφοφόροι από το 2019, αντί να καταλάβουν το θέαμα που παρουσιάζουν πλέον όλοι μαζί, αντί να είναι δίπλα στον πολίτη που δέχεται μετεκλογικό «Blitzkrieg» από ακρίβεια, φόρους και θεσμικές εκτροπές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, κάνουν ό,τι μπορούν για να μοιάζει σε λίγο καιρό και το 13% των αυτοδιοικητικών εκλογών απλησίαστο.

Ο μεν Κασσελάκης δεν αρθρώνει ούτε νηπιακό πολιτικό λόγο και επιδίδεται σε ταξίδια κι εθιμοτυπικές συναντήσεις άνευ ουσίας μόνο για τις φωτογραφίες, ο δε Τσακαλώτος διακηρύσσει την ηττοπάθειά του δηλώνοντας ικανοποιημένος ως αιώνιος μειοψηφικός, άλλοι είτε διαγράφουν είτε διαγράφονται και οι υπόλοιποι νιώθουν ότι απειλούνται από κάτι… θεριά τύπου «Πεν Νταλαούρα».

Πράγματι, είναι νωπή η εντολή των πολιτών για τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από τον Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση, όμως, ήδη προκαλεί κύματα δυσανασχέτησης. Με τη συνειδητή απραξία της στις φωτιές και τις πλημμύρες, με τους εκβιασμούς για τις αποζημιώσεις, με την υποχωρητικότητα στην Τουρκία, με τις μεθοδεύσεις στην ΑΔΑΕ για να μην αποκαλυφθούν ποτέ οι ένοχοι των υποκλοπών.

Οι πολίτες, ωστόσο, δεν εξέλεξαν μόνο κυβέρνηση τον Ιούνιο, αλλά και αξιωματική αντιπολίτευση. Εδωσαν αυτόν τον θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου, όμως, είναι σαν να θέλουν να πείσουν ότι δεν κάνουν ούτε καν γι’ αυτό. Η Ιστορία ήδη τους προσπερνάει. Κι αν συνεχίσουν έτσι, σε λίγο το μόνο που θα έχει απομείνει θα είναι ένα μίζερο retweet της «Πεν Νταλαούρα», μια μπάρα πρωτεΐνης του Κασσελάκη και το φθαρμένο σακίδιο του Τσακαλώτου.

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και εντάχθηκε στην ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος». Από το 2009 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι το 2015 διατελούσε εκπρόσωπος του κόμματος. Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής το 2015, μέσω του Επικρατείας. Μέχρι το 2019 διορίστηκε υπουργός Εργασίας, υπουργός Ενέργειας και υπουργός Εσωτερικών. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν κατάφερε να επανεκλεγεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This