Η Έλενα Κουντουρά προήδρευσε σε εκδήλωση της LEFT για την βία κατά των γυναικών στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το έργο της Επιτροπής FEMM

Must Read

Η Έλενα Κουντουρά προήδρευσε σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, την οποία διοργάνωσε η LEFT, με θέμα «Βία κατά των Γυναικών – Διερευνώντας Νομικές Οδούς Αντιμετώπισης στην ΕΕ» στην αίθουσα «Μανώλης Γλέζος».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν πολιτικοί, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και νομικοί να αναδείξουν κενά και ελλείψεις στο σημερινό νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με την επαρκή προστασία και πρόληψη της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, και την υποστήριξη των θυμάτων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μια στις τρεις γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου 62 εκατομμύρια συνολικά, βιώνουν φυσική ή/και σεξουαλική βία κάποια στιγμή στην ζωή τους. Μια στις δύο γυναίκες είναι θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ως προεδρεύουσα στην ενότητα για ενοποιημένη προσέγγιση αντιμετώπισης της έμφυλης βίας, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής FEMM, που πίεσε συστηματικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα στην θητεία αυτή να υπάρξουν εμβληματικές αποφάσεις, όπως η Κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από την ΕΕ, η οποία είχε παγώσει εδώ και πολλά χρόνια, ως το πρώτο δεσμευτικό νομικά κείμενο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, την προστασία των θυμάτων και την τιμωρία των δραστών.

 Η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε, επίσης, στην προοδευτική έκθεση ορόσημο που η ίδια κατήρτησε ως Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον «αντίκτυπο της ενδοσυντροφικής βίας και των δικαιωμάτων επιμέλειας στις γυναίκες και τα παιδιά». Η έκθεση αυτή, που για πρώτη φορά έβαλε στο επίκεντρο εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα, κατατέθηκε στην υπό κατάρτιση διαμόρφωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για μια ολιστική αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών στην ΕΕ.

Στην ενότητα της εκδήλωσης που προήδρευσε η Έλενα Κουντουρά, μίλησαν η Σουζάννα Φελκάι Γιάνσεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικεφαλής της ομάδας κατά του τράφικινγκ στο Γραφείο Συντονιστή της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, η Σουζάνα Παύλου, Διευθύντρια του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου και η Γκλόρια Πογιάτος, εξειδικευμένη δικαστής στο κοινωνικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου των Κανάριων Νήσων.

Πηγή φωτό: Twitter Έλενα Κουντουρά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This