Αγγελούδης για αντιτορπιλικό «Βέλος»: Χρέος προς τη Δημοκρατία και την Ιστορία η άμεση επιδιόρθωση των βλαβών του

«Το αντιτορπιλικό "Βέλος" είναι ένα μνημείο αντίστασης και αγώνα, το οποίο πρέπει να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να διδάσκει τις μνήμες και τα συναισθήματα που φέρει πάνω του στις νεότερες γενιές»

Must Read

Ένα ακόμη «πλήγμα» στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων εν καιρώ ειρήνης αποτελούν, αν μη τι άλλο, οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στο θρυλικό αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου και χτυπήθηκε αλύπητα από την κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο ρήγμα στην πρύμνη του.

Το ντροπιαστικό αυτό συμβάν δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστο από τον εκλεγμένο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος, σε σημερινή παρέμβασή του για τον κίνδυνο βύθισης του παροπλισμένου πλοίου που, πλέον, λειτουργεί ως πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα, τόνισε πως «το οφειλόμενο χρέος προς τη Δημοκρατία και την Ιστορία επιβάλει όπως επιδιορθωθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, οι εκτεταμένες ζημιές που “λάβωσαν” το πλοίο – σύμβολο του αντιδικτατορικού Αγώνα».

«Το οφειλόμενο χρέος προς τη Δημοκρατία και την Ιστορία επιβάλει όπως επιδιορθωθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, οι εκτεταμένες ζημιές που “λάβωσαν” λόγω της κακοκαιρίας το “ΒΕΛΟΣ”, το πλοίο – σύμβολο του αντιδικτατορικού Αγώνα. Είναι το ελάχιστο που καλείται να πράξει η Πολιτεία για να τιμήσει τη γενναία απόφαση των δημοκρατών αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών που αψήφησαν τα κελεύσματα της Χούντας και με την τολμηρή τους απόφαση διεθνοποίησαν τον αγώνα του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία στην Ελλάδα. Το αντιτορπιλικό “ΒΕΛΟΣ” είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένα Μνημείο αντίστασης και αγώνα, το οποίο πρέπει να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να διδάσκει τις μνήμες και τα συναισθήματα που φέρει πάνω του στις νεότερες γενιές», αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε πως, το αντιτορπιλικό «Βέλος» ρυμουλκήθηκε χθες Κυριακή εντός των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στο εμπορικό τμήμα όπου κατά κύριο λόγο ελλιμενίζονται επιβατικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να γίνει πλήρης επιθεώρηση του πλοίου και να αποφασιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This