Το «ευχαριστώ» της Μενδώνη στην Κωνσταντοπούλου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Must Read

«Πλάτη» βάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να έρθουν (όπως και να έρθουν…) τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Παρακολουθήσαμε τη χθεσινή του συνέντευξη σε βρετανικά μέσα και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας στηρίζει απολύτως τη διεκδίκηση της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα και της επίτευξης της ακεραιότητας του μνημείου», δήλωσε στη Βουλή η πρόεδρος του κόμματος προσθέτοντας «ότι η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να κάνει πολλά περισσότερα προς αυτή την κατεύθυνση και ιδίως να ενεργοποιηθεί σε σχέση με την αποκαλυφθείσα αξιόποινη δράση ιθυνόντων του Βρετανικού Μουσείου που υπεξαίρεσαν και διοχέτευσαν στην ιδιωτική αγορά αρχαία αντικείμενα και ελληνικά αρχαία».

Την «πάσα» πήρε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. «Ευχαριστώ για τη στήριξη στη διεκδίκηση στο εθνικό ζήτημα των γλυπτών του Παρθενώνα και της οριστικής επανένωσής του στο Μουσείο της Ακρόπολης», ανέφερε η υπουργός και συνέχισε: «ξέρετε ότι αυτά τα τεσσερισήμισι χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη -και ο ίδιος προσωπικά- εργάζεται συστηματικά, μεθοδικά και έχει πετύχει μία σειρά πολύ θετικών εξελίξεων στο θέμα αυτό. Έχετε απόλυτο δίκιο για την αξιόποινη πράξη των ιθυνόντων του Βρετανικού Μουσείου, ήταν οι εντεταλμένοι λειτουργοί οι οποίοι έπρεπε να φυλάνε και να προστατεύουν τα εκθέματα. Εδώ συνέβη το αντίθετο. Έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ξέρετε, είναι μια υπόθεση την οποία την παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά».

«Σε κάθε περίπτωση το γεγονός αυτό της μεγάλης αυτής κλοπής -μιλάμε για πάνω από δύο χιλιάδες αντικείμενα- κατέρριψε με κρότο και το τελευταίο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου ότι τα γλυπτά φυλάσσονται καλύτερα στο Λονδίνο από ό,τι στην Αθήνα», κατέληξε η Λ. Μενδώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This