Ο Μητσοτάκης βρήκε «θετική» την απαξίωση του Σούνακ και χαρακτήρισε «ατυχές το γεγονός»

Η ακύρωση από τον Βρετανό πρωθυπουργό έκανε καλό στα... Γλυπτά είπε στην Κατερίνα Σακελλαρόπουλου

Must Read

Τη… θετική πλευρά της ακύρωσης της συνάντησης Μητσοτάκη-Σούνακ, είδε ο Έλληνας πρωθυπουργός, και μάλιστα δεν δίστασε να τή «διαφημίσει» στο τετ α τετ με την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

 

«Ατυχές γεγονός η ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ»

Την πρώτη του αναφορά μετά την ακύρωση της συνάντησής του με τον Ρίσι Σούνακ έκανε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μιλώντας μπροστά στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ σχολιάζοντας πως είναι ένα ατυχές γεγονός. «Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις γιατί έχουν ιστορικό βάθος», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως το όλο ζήτημα έχει και μια θετική πλευρά καθώς απέκτησε μια μεγαλύτερη δημοσιότητα το δίκαιο αίτημα της χώρας μας για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. «Πρώτη παρατήρηση, θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος, και δεύτερον είχε μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

«Κυρία Πρόεδρε, ήθελα να σας ενημερώσω για μια σειρά από σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει αναλάβει η Κυβέρνηση, απολύτως συνεπής με το προεκλογικό μας πρόγραμμα και με την ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση την οποία λάβαμε για μεγάλες αλλαγές. Όπως γνωρίζετε, ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή και εισάγεται στη διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Θέλω να επισημάνω ότι το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής και έχει ενσωματώσει και μια σειρά από παρατηρήσεις, οι οποίες έγιναν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης. Ο πυρήνας του νομοσχεδίου όμως ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει. Αυτό το οποίο έχει προστεθεί και το θεωρώ σημαντικό, είναι ότι αν κάποιος φορολογούμενος θεωρεί ότι αδικείται από το τεκμήριο, έχει τη δυνατότητα να ζητήσει ο ίδιος φορολογικό έλεγχο για τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιστεύω ότι είναι μια επιλογή σημαντική, η οποία δίνεται στους φορολογούμενους οι οποίοι μπορεί να αισθάνονται ότι αδικούνται από το τεκμήριο.

Από εκεί και πέρα, θέλω να επισημάνω τη μεγάλη σημασία που αποδίδω συνολικά στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης και να τονίσω ότι τα όποια πρόσθετα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κατευθύνονται πάντα σε δαπάνες οι οποίες στηρίζουν το κοινωνικό κράτος, πρωτίστως την υγεία και δευτερευόντως την παιδεία. Κατά συνέπεια, μιλάμε για μια δίκαιη ανακατανομή των πόρων της ελληνικής κοινωνίας προς όφελος τομέων πολιτικής, οι οποίοι χρειάζονται να υποστηριχθούν. Επίσης, χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης παρουσίασε τις λεπτομέρειες μιας σημαντικής παρέμβασης που αφορούν τα ζητήματα της απονομής της Δικαιοσύνης, με παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με σκοπό αφενός να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της ατιμωρησίας, η οποία ντε φάκτο έχει ουσιαστικά ριζώσει, ειδικά για τις περιπτώσεις επαγγελματικών καταδικών, αλλά και τα σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης. Είναι μια ακόμα σημαντική μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, η οποία πιστεύω ότι θα τύχει και της στήριξης όχι μόνο όλης της κοινωνίας αλλά και του δικαστικού κόσμου.

Θέλω επίσης να σας ενημερώσω ότι η μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της εισαγόμενης ακρίβειας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Έχουμε ξεπεράσει πια τους 1.000 κωδικούς οι οποίοι βρίσκονται στο καθεστώς μόνιμης μείωσης της τιμής. Είναι το το ταμπελάκι με το 5%, το οποίο βλέπουμε ολοένα και περισσότερο στα σούπερ μάρκετ. Και φυσικά, καθώς πλησιάζουμε και στην περίοδο των Χριστουγέννων, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας θα συνεχίζονται αμείωτη από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Τέλος, όπως γνωρίζετε, επέστρεψα χθες από το Λονδίνο δύο μόνο κουβέντες για το ατυχές γεγονός της ακύρωσης της προγραμματισμένης συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό μου. Πρώτη παρατήρηση ότι θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου, οι οποίες ήδη είναι σχέσεις που έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος. Και δεύτερον, ότι είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, γιατί απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.»

 

 

Διαβάστε ακόμα:

«Δώστε πίσω τα Γλυπτά!» – Υπέρ της Ελλάδας κορυφαία βρετανική εφημερίδα

Το φιάσκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο και οι… δήθεν διαρροές από ανώνυμη πηγή του Βρετανικού Μουσείου για «πιθανή μελλοντική συμφωνία»

Η διπλωματία του «καλού παιδιού» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This