«Ο πάγος ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα λιώνει» – Πώς υποδέχτηκαν τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση

Must Read

Τα (φιλοκυβερνητικά) εγχώρια ΜΜΕ υποδέχθηκαν με «ύμνους» τα όσα… παίχτηκαν σήμερα στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και για «προοπτικές συνεργασίας» μεταξύ άλλων, παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος μόλις χθες δήλωσε -δια της πλαγίας οδού- σε συνέντευξή του ότι επιμένει στις θέσεις του περί αποστρατικοποίησης των νησιών και επέκτασης των χωρικών υδάτων.

Ανάλογη με των δικών μας, ωστόσο, ήταν και η στάση που κράτησαν τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφερόμενα σε… πάγο που «λιώνει», ως απόρροια των δηλώσεων Ερντογάν. «Ο πάγος ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα λιώνει», έγραψε χαρακτηριστικά το «Haberturk», κάνοντας λόγο για «θερμά μηνύματα» ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Από την πλευρά του το «CNN Turk» χαρακτήρισε την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου «ιστορική», μιλώντας για «άνεμο καλής γειτονίας», με την ανταποκρίτρια του να εστιάζει στον διάλογο που πρέπει να συνεχιστεί. Για «ιστορική επίσκεψη» μιλά και η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Hürriyet», εστιάζοντας στις δηλώσεις του Ερντογάν πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να λυθεί μεταξύ αδελφών».

Το κανάλι A haber σημειώνει, με τη σειρά του, πως «ξεκινά μια νέα εποχή στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις», εστιάζοντας στην διεύρυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ευρύτερες σχέσεις

Την ίδια ώρα, Τούρκοι ακαδημαϊκοί και αναλυτές τονίζουν την σημασία που θα έχει η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα για τις ευρύτερες σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Sözcü» να τονίζει τη δήλωση Ερντογάν πως «πρέπει να εστιάσουμε στην μεγάλη εικόνα».

Με την ιστορική επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα ασχολήθηκαν, όπως αναμενόταν, και διεθνή ΜΜΕ, με τον βρετανικό «Guardian» να ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό με live blog, το France 24 να αναφέρεται σε «νέο κεφάλαιο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών» και το γερμανικό δίκτυο Deutsche Welle να κάνει λόγο για μια «νέα περίοδο ύφεσης».

^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This