Κασσελάκης: «Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει. Η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία»

«Το λιγότερο το οποίο αρμόζει στους εργαζόμενους είναι λίγη διαφάνεια. Να ξέρουν τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα...»

Must Read

Τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Φθιώτιδα επισκέφθηκε σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης, όπου και συναντήθηκε με εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι τού εξέφρασαν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, καθώς και την ανάγκη τους για εργασία.

«Πίσω μου δε βλέπετε μόνο την απαξίωση μιας ιστορικής βιομηχανίας, μιας βιομηχανίας με προϊόντα εξαγωγικού χαρακτήρα, μιας βαριάς βιομηχανίας που θα μπορούσε να βάλει την Ελλάδα στον χάρτη στην Ευρώπη. Αλλά βλέπετε και την απαξίωση 500 οικογενειών και παραπάνω σ’ ολόκληρη τη χώρα, που δυστυχώς θα περάσουν μαύρα Χριστούγεννα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της επίσκεψης του, ενώ, αναφερόμενος στο παρόν καθεστώς μισθοδοσίας των εργαζομένων, σημείωσε πως «δυστυχώς δεν ξέρουνε εάν από 1/1 θα είναι στη μισθοδοσία του κράτους, της επιχείρησης ή αν θα πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται για την επιβίωσή τους. Απ’ ό,τι είδα δεν υπάρχει σχέδιο άμεσης επαναλειτουργίας της μονάδας. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει μελέτη από τον μελλοντικό ιδιοκτήτη ή από την κυβέρνηση για το τί μέλλει γενέσθαι».

«Το λιγότερο το οποίο αρμόζει στους εργαζόμενους εδώ είναι λίγη διαφάνεια. Να ξέρουν τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα. Εμείς έχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση θέσει την πρότασή μας για την επέκταση της σύμβασης των εργαζόμενων τουλάχιστον 12 μήνες ακόμα. Από κει και πέρα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο η ΛΑΡΚΟ να προσφέρει και πάλι στη βιομηχανία και να γίνει κερδοφόρα. Οι άνθρωποι εδώ θέλουν να δουλέψουν», υπογράμμισε  ο Στέφανος Κασσελάκης, υποστηρίζοντας πως «η επιχείρηση μπορεί να αποδώσει, είναι στα χέρια της κυβέρνησης επιτέλους να βρει τις λύσεις και να βάλει και τον ιδιώτη και τους εργαζόμενους στο ίδιο τραπέζι».

«Πριν από μία εβδομάδα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ήρθαν στο γραφείο μου και μου περιέγραψαν τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν καθημερινά. Τους είπα ότι θα τους επισκεφθώ το συντομότερο και βρέθηκα κοντά τους σήμερα.
Οι μηχανισμοί προπαγάνδας τούς παρουσιάζουν σαν ανθρώπους που δε θέλουν να δουλέψουν, ενώ εκείνοι αγωνίζονται για εργασία και αξιοπρέπεια.
Κανένας από την κυβέρνηση δεν τους επισκέφθηκε ποτέ. Ζουν την απόλυτη απαξίωση.
Έχουμε ζητήσει ήδη παράταση 12 μηνών για τη μισθοδοσία τους. Θα προσπαθήσουμε να δούμε την κατάσταση και με τους πιθανούς επενδυτές. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να ξανανοίξει, η χώρα έχει ανάγκη τη βαριά βιομηχανία.
Τους ζήτησα να μην το σκεφτούν δύο φορές για το αν πρέπει να μας πάρουν τηλέφωνο. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο», αναφέρει στη σχετική ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This