Σίσι-Δένδιας: Μίλησαν για Γάζα και στενότερη ελληνο-αιγυπτιακή συνεργασία

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εξέφρασε την υπερηφάνεια της χώρας του για τις ιδιαίτερες και ιστορικές σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας τη δέσμευσή του να διατηρήσει αυτή την ενεργό σχέση

Must Read

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ-φατάχ Αλ Σίσι συζήτησε σήμερα τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, αλλά και τους τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα, στη συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Αλ Σίσι συζήτησε τις προσπάθειες της Αιγύπτου να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη ανθρωπιστική βοήθεια, τονίζοντας τη σημασία της προστασίας των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας από την τραγική ανθρωπιστική κατάσταση που βιώνουν.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επιβεβαίωσε τη συνεχή παροχή βοήθειας από την Αίγυπτο στον παλαιστινιακό λαό (εκτός από τον συντονισμό και την παροχή βοήθειας που παρέχεται από τη διεθνή κοινότητα).

Και οι δύο πλευρές τόνισαν την επείγουσα ανάγκη εντατικοποίησης των διεθνών προσπαθειών για την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γενικής Συνέλευσης, αναγνωρίζοντας την επικίνδυνη κατάσταση και την ανάγκη αποκλιμάκωσης.

Τόνισαν τη σημασία της αναζήτησης πολιτικών λύσεων στην τρέχουσα κρίση, διαφυλάσσοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, η οποία απειλείται όλο και περισσότερο.

Στη συνάντηση Σίσι-Δένδια συζητήθηκαν ακόμα οι τρόποι ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στην αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας.

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας ξεκίνησε μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιτυχία του Αλ Σίσι στις προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου.

Τόνισε ακόμα ο κ.Δένδιας, ότι τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών ήταν μια επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του αιγυπτιακού λαού στην ηγεσία του προέδρου Σίσι.

Ο κ. Δένδιας επαίνεσε τον θετικό ρόλο και την επιρροή της Αιγύπτου στο περιφερειακό της περιβάλλον στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο, ενώ εξήρε επίσης τη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας, τόσο διμερώς όσο και μέσω του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας με την Κύπρο.

Επιπλέον, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εξέφρασε την υπερηφάνεια της Αιγύπτου για τις ιδιαίτερες και ιστορικές σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας τη δέσμευσή του να διατηρήσει αυτή την ενεργό σχέση προς όφελος και των δύο λαών και να προωθήσει τη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και ο Υπουργός Άμυνας στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι, μαζί με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κάιρο.

*φωτογραφία: https://twitter.com/NikosDendias

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This