Ολοκληρώνεται το μεσημέρι το γαλάζιο συνέδριο – Ποιοι θα μιλήσουν σήμερα

Must Read

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη λίγο μετά το μεσημέρι ολοκληρώνονται οι τριήμερες εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Εκπλήξεις δεν αναμένονται, δεδομένου ότι βρισκόμαστε λιγότερο από πέντε μήνες μετά τις εκλογές, οπότε οποιαδήποτε κριτική σε βάρος της ηγεσίας αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον πρόωρη.

Εξάλλου, στην κυβερνώσα παράταξη εμφανίζονται απόλυτα ικανοποιημένοι από τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, θεωρώντας παράλληλα το συνέδριο ακόμα μια ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγει πιο δυνατός και να πάρει το πράσινο φως που ζητά για τη φυγή προς τα εμπρός.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, η Νέα Δημοκρατία έχει αυτή τη στιγμή τα υψηλότερα ποσοστά της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, η κυβέρνηση απολαμβάνει μεγάλα ποσοστά αποδοχής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υψηλότατα ποσοστά δημοφιλίας και ουδείς τον αμφισβητεί. Όλα αυτά, κατά τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία, συντελούν στις συνθήκες ώστε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας «να προχωρήσει στις αναγκαίες κινήσεις εκσυγχρονισμού και να δείξει ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά στην κοινωνία δεν αφήνουν ανέγγιχτο και το κόμμα του».

Το φρέσκο πρόσωπο του κόμματος, που θέλουν να αναδείξουν στην Πειραιώς, αποτυπώθηκε και σε συγκεκριμένες δράσεις, στο περιθώριο του συνεδρίου, από τους κάδους ανακύκλωσης και τις θεματικές συζητήσεις με εισηγητές ευρύτερου φάσματος, ως τον χθεσινό νυχτερινό αγώνα δρόμου για τη συγκέντρωση χρημάτων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προχθεσινή εισηγητική ομιλία του έδωσε το στίγμα των προθέσεών του και παρουσίασε τον ιδεολογικό – πολιτικό άξονα του κόμματος, που φιλοδοξεί να περάσει σε μια νέα εποχή. Πρόκειται για ένα νέο μείγμα «προωθημένου πολιτικού φιλελευθερισμού», όπως τον χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, σύζευξης του δίπολου ελευθερίας και αλληλεγγύης, πολιτικών ασφάλειας των πολιτών και της χώρας, πίστης στην ελεύθερη αγορά με ίσους όρους ανταγωνισμού, αλληλεγγύης για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα και πρωτοβουλιών για την καθημερινότητα των πολιτών.

Με αυτή τη στρατηγική, σημειώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, αυτός θέλει όχι μόνο να διατηρήσει τα ισχυρά ερείσματα που κέρδισε προεκλογικά στον χώρο του Κέντρου αλλά να τα διευρύνει.
Η συσπείρωση της Ν.Δ. είναι μεγάλη, δεδομένης και της πρόσφατης εκλογικής νίκης, όπως μαρτυρούν οι παρουσίες στο συνέδριο «γαλάζιων» στελεχών από όλες τις γενιές, από την ίδρυση του κόμματος μέχρι σήμερα.

Ενδεικτικό είναι ότι στην έναρξη των εργασιών το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, πέραν των δύο πρώην πρωθυπουργών, όλοι οι υπουργοί και βουλευτές, πρώην μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και ιστορικά στελέχη, όπως η Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη, ο Σταύρος Δήμας, ο Απόστολος Κράτσας, η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο Θόδωρος Κασσίμης, ο Κώστας Κιλτίδης και ο Αντώνης Φούσας.

Το σημερινό πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει αρχικά την προβολή ιστορικού βίντεο με την πορεία της «γαλάζιας» παράταξης μέχρι σήμερα και στη συνέχεια ομιλίες του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη, του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, του απερχόμενου επιτρόπου της Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλου, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Από την άλλη, ο Κώστας Καραμανλής δεν προβλέπεται να κάνει ομιλία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This